Les activitats a l’aire lliure floreixen amb l’arribada de la primavera a Lleida i el Pirineu

Imatge d’una persona fent barranquisme al Barranc d’Estaron, a la comarca del Pallars Sobirà. | Ara Lleida

La demarcació de Lleida és un paradís que no té fi. Des de la Plana, passant per la particularitat de les seves comarques i fins a arribar a l’estimat i imponent Pirineu. Mil i una propostes turístiques, culturals, gastronòmiques, d’esport i un llarg etcètera que fan de la demarcació més extensa de Catalunya, un regal per tot aquell que la visita.

Les restriccions per la pandèmia de la Covid-19 han perjudicat durant llargs mesos el sector econòmic, especialment, de les zones més turístiques del Pirineu. Això no obstant, durant les vacances de Setmana Santa, es van assolir unes boníssimes xifres d’ocupació. En aquest sentit, i tal com han explicat des d’Ara Lleida, la mitjana d’ocupació hotelera al Pirineu de Lleida es va situar entre el 90 i el 95% del Dijous Sant fins al Dilluns de Pasqua i sobre el 40% en el primer tram de la setmana, amb plena satisfacció per al sector, per haver aconseguit aquests resultats.

Però ara, després del nou aixecament de les mesures del confinament comarcal a Catalunya, el sector pot tornar a dir que està preparat per acollir a tots aquells turistes que vulguin regalar-se propostes amb el segell lleidatà més autèntic. Amb l’arribada també del bon temps i la finalització de la temporada de neu, els esports d’aventura i les activitats a l’aire lliure es presenten com la proposta perfecta per als pròxims mesos.

El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, els diferents parcs naturals de la demarcació de Lleida, les esglésies de la Vall de Boí, el Centre d’Observació de l’Univers del Montsec, el monestir de Vallbona de les Monges, l’estany d’Ivars i Vila-sana, la Ruta dels Castells de Lleida i la mateixa Seu Vella de la ciutat de Lleida, són els punts obligats per tot aquell que vulgui conèixer de primera mà la demarcació.

Els esports d’aventura, la força del nostre Pirineu

Els esports d’aventura ja es freguen les mans una vegada s’ha començat el desgel i la primavera fa apujar les temperatures. En aquest sentit, el president de l’Associació d’empreses d’aventura del Pallars Sobirà, Florido Dolcet, ha explicat a LleidaDiari.cat que ara comença una temporada amb unes condicions «òptimes» per a gaudir dels esports d’aventura al riu i a la muntanya. «Les empreses estem preparades i tots els protocols de seguretat anticovid els tenim clars des de l’any passat», afirma Dolcet.

En la mateixa línia es troben els empresaris de l’Alt Urgell, qui esperen que amb la finalització del confinament comarcal comencin a activar-se de nou les reserves. Francesc Ganyet, gerent del Ràfting Parc de l’Alt Urgell, ha avançat que ja ho tenen tot preparat «per a rebre turistes» i, ha insistit a reforçar la tranquil·litat que suposa acollir a persones per a fer activitats a l’aire lliure. «Ho tenim tot adaptat amb les mesures sanitàries adients i, tot i que aquesta pandèmia ha vingut per a quedar-se un llarg temps, sembla que ja comencem a veure la llum al final del túnel», ha sentenciat Ganyet.

Imatge de dos ciclistes gaudint de la zona de l'Artiga de Lin, a la Val d'Aran.

Imatge de dos ciclistes gaudint de la zona de l’Artiga de Lin, a la Val d’Aran. | Ara Lleida

Més propostes per gaudir de la primavera com mai ho havies fet

Això no obstant, les propostes no s’acaben aquí i, si encara vols gaudir més, arriba una nova temporada del Tren dels Llacs i una gastronomia excepcional amb productes de proximitat excel·lents.

Si el que busques és gaudir de la natura de la forma més divertida i esportista, localitats de la Plana com Fulleda s’ha marcat com a objectiu facilitar la descoberta del seu espai natural i paisatgístic privilegiat mitjançant una sèrie d’itineraris a peu i en bicicleta que sumen més de 500 quilòmetres i que contribuiran també a la millora i conservació del territori. L’Ajuntament d’aquesta població, per mitjà de Fulleda Turisme Actiu, ha impulsat en col·laboració amb Boira Experience un projecte destinat a conèixer els actius naturals, paisatgístics, culturals i patrimonials del poble i el seu terme municipal, que té frondosos boscos mediterranis, alternats amb camps de conreu de cereals, oliveres, ametllers i vinyes.

Fulleda Turisme Actiu també ofereix un servei de lloguer de bicicletes tot terreny (BTT, eBTT) i bicicletes de passeig per a les persones que vulguin anar a gaudir de la varietat de rutes sense preocupar-se de portar la seva bici des de casa. L’organització s’encarrega de portar les bicicletes el dia i l’hora acordats i de recollir-les un cop s’hagi acabat d’utilitzar-les. Sona bé, oi? Doncs això i així és la demarcació de Lleida. Un ventall d’oportunitats per a gaudir del patrimoni, la natura, la història i la gastronomia d’una forma única i especial.

Una de les propostes és descobrir el Congost de Montrebei, a la Noguera, a rem.

Una de les propostes és descobrir el Congost de Montrebei, a la Noguera, a rem. | Ara Lleida