Lleida Jove ofereix 21 propostes gratuïtes i 800 places per a aquest estiu

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d'alcalde i regidora d'Educació, Sandra Castro, i del regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor, ha presentat les activitats de LleidaJove per a aquest estiu 2022. Una programació que compta amb un total de 800 places i 21 propostes gratuïtes en les quals Joventut ha comptat amb la participació de nombroses associacions juvenils, grups de joves i entitats de la ciutat.

 

El 18 de maig s'obriran les inscripcions per a les activitats programades durant els mesos de juliol i agost a diferents punts de la ciutat. Tot i que el tret de sortida serà el 27 de maig amb una activitat de dinamització: un escape room pel centre de la ciutat. Els destinataris, joves de 12 a 25 anys organitzats en grups de 5, hauran de resoldre enigmes i proves per aconseguir el tresor. El grup que ho resolgui més ràpidament, obtindrà abonaments de temporada a les piscines municipals. La inscripció és gratuïta i està obert a través de la plataforma Entràpolis.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Pueyo ha destacat que «especialment en el context actual, cal incidir en la importància de potenciar activitats de lleure educatiu perquè l'entenem com un factor primordial per a la promoció de la salut emocional per la seva capacitat de promoure valors participatius, construcció d'identitat grupal, pensament crític i competències emocionals. El lleure permet augmentar la xarxa de relacions i compartir interessos en entorns positius de socialització. En aquest sentit, posar en valor la seva capacitat educativa i és primordial promocionar actuacions en aquest sentit».

Lleida Jove ofereix 21 propostes gratuïtes i 800 places per a aquest estiu | LleidaDiari.cat

 

En total s'ofereixen 800 places

En total s'ofereixen 800 places a activitats de diferent format: quinzenes, setmanes i activitats puntuals d'un dia. S'ofereixen 21 activitats amb diferents temàtiques (esportiu, cultural, lúdic, formatiu, etc) i adreçat a grups de joves d'edats diferents. Per al desenvolupament de les activitats es compta amb el personal del Departament de Joventut, diversos talleristes i especialistes en les activitats i sis monitors/es contractats específicament per dinamitzar les activitats.

 

La contractació de joves monitors és central per a la dinamització de les activitats alhora que contribueix a generar primeres oportunitats laborals per a la gent jove, tal com ha destacat el regidor de Joventut, Ignasi Amor, que al mateix temps ha remarcat l'oportunitat d'aquests joves de tenir el primer contacte amb el món laboral. Moltes d'aquestes activitats estan coorganitzades amb entitats juvenils o entitats que presten serveis a la gent jove. En aquesta edició comptem amb l'Associació de Capoeira Topazio, el Club d'escalada i muntanya de Pardinyes, l'Associació esportiva la Cristaleria, l'associació Agipa, l'Associació Amics del Circ de Ponent, l'Associació AM+ i el grup Mist Up.

 

Una de les novetats d'aquesta edició arriba a través del Pla Educatiu d'entorn, gestionat pel departament d'Educació, que ofereix activitats que, si bé estan obertes a la gent jove de tota la ciutat, es desenvoluparan als barris del Secà de Sant Pere, Magraners i Mariola, amb l'objectiu de facilitar la participació dels joves d'aquests barris, segons ha explicat la tinent d'alcalde i regidora d'Educació. Sandra Castro ha assenyalat que aquesta és una experiència pilot, en la qual s'ofereixen 25 places en cada torn setmanal, però amb la possibilitat d'ampliació, si el balanç és exitós a final de la temporada.