Proposta ‘agrocultural’: Floració Hanami Horta

Durant el primer cap de setmana d’abril (1 i 2) Turisme de Lleida i Granja Pifarré proposen l’activitat de floració Hanami Horta. Aquesta iniciativa ‘agrocultural’ que presenta la seva segona edició vol aprofundir en les visites de la floració explicant l’origen de la fructicultura a mitjans del segle XX, visitant el camp de perers florits de la Torre del Fugó i fent una degustació de peres de l’Horta de Lleida.

L’activitat començarà a l’agromuseu de Granja Pifarré que ha reservat un espai especial per detallar els orígens de la fruita a l’Horta i Ponent, en aquest espai es podran veure estris antics (bancs de fusta, medidors de recol·lecció, antics cistells de canyís per collir fruita…) així com una revista antiga del 1955 ‘Labor’ on l’Horta de Lleida és presentada en un article a doble pàgina amb imatges del reconegut fotògraf lleidatà Gomez Vidal.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Tot seguit es visitarà el camp de pereres conferència de la Torre Fugó i es descobrirà quines peres formen part de la DO Pera de Lleida i altres curiositats del cultiu, la seva producció, manteniment i recol·lecció. Per acabar es farà un tast amb degustació de pera conferència, una de les varietats més dolces.

 

La floració és un procés dels arbres fruiters que dura deu dies aproximadament per aquest motiu només es podran fer dues jornades matinals dedicades a aquest moment tan primaveral i, alhora, tan rellevant per la producció de fruita dolça de la nostra pagesia.