Societat

Novetats: Proposen obligar a reconèixer els fills de famílies LGTBI europees

La norma pretén evitar que els pares i els fills hagin de fer front a «obstacles legals» en altres països comunitaris

Marta Romera
  • desembre 8, 2022
  • 2 min read
Novetats: Proposen obligar a reconèixer els fills de famílies LGTBI europees

La Comissió Europea ha presentat aquest dimecres una proposta de regulació que busca que tots els estats membre hagin de donar a les famílies LGTBI el mateix reconeixement que tenen en el seu país d’origen. L’objectiu de la norma és «harmonitzar» aquest reconeixement perquè les famílies LGTBI que viatgen o canvien la residència a un altre estat comunitari no hagin de fer front a «obstacles legals» per aconseguir el mateix reconeixement que ja tenen al seu país. La proposta de Brussel·les planteja també crear un Certificat Europeu de Paternitat que indiqui qui són els progenitors i els fills i que sigui vàlid en tots els estats comunitaris.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La proposta de la Comissió Europea arriba després que en l’estratègia d’igualtat LGTBI es detectés que no hi havia una norma específica que protegís els drets dels fills i els pares de famílies homosexuals en altres països comunitaris. En una sentència recent, la justícia europea sí que havia reconegut aquest dret, però no hi ha cap norma comunitària que l’estableixi.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *