Prop d’un centenar d’autocars surten de les comarques de Lleida per participar en la manifestació de Barcelona

Fins a 92 autocars amb prop de 5.000 passatgers a bord han sortit des de diferents punts de les comarques de Lleida per sumar-se a la manifestació convocada aquest dissabte a la tarda a Barcelona per reclamar la llibertat del vicepresident i els consellers destituïts i dels líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart. És una xifra que s'acosta als vehicles que s'omplen cada any per la Diada de l'11 de Setembre tot i que aquesta vegada s'han hagut d'organitzar en només una setmana, segons ha destacat la coordinadora de l'ANC a Lleida i membre del secretariat nacional de l'entitat, Glòria Segarra. S'han contractat autocars a totes les comarques de Lleida excepte la Vall d'Aran. Els primers han sortit a les 11.00 hores de localitats pirinenques com Seu d'Urgell, Sort o el Pont de Suert i els últims a les 14.00 hores des de Tàrrega. De la capital del Segrià a quarts de dues del migdia han sortit vuit autocars plens de passatgers amb una característica comuna: portaven ben visible el llaç groc que simbolitza el reclam de llibertat per als deu empresonats a conseqüència del procés, el vicepresident Junqueras, els consellers Forn, Rull, Turull, Romeva, Mundó, Bassa i Borràs, i els líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart.

  

  

 

 

Des de l'ANC de les comarques de Lleida, Glòria Segarra s'ha mostrat molt satisfeta de la resposta dels lleidatans per assistir a la concentració de Barcelona i ha assegurat que, vistes les xifres, «es pot parlar d'una veritable Diada Nacional per la Llibertat perquè s'atansen molt a una Diada de l'11 de Setembre». La responsable de l'Assemblea a Lleida ciutat, Rosa Burrell, ha afegit que s'han rebut peticions fins a última hora i que fins i tot hi ha persones que s'han quedat en llista d'espera.

 

A banda de reclamar la posada en llibertat dels qui consideren presos polítics, els manifestants també han remarcat la necessitat de sortir al carrer les vegades que faci falta per defensar les institucions catalanes i els drets i llibertats de tots els ciutadans. En aquest sentit, un missatge molt repetit ha estat el de negar que hi ha un cert cansament per la gran quantitat de mobilitzacions que s'han organitzat darrerament. «Seguirem tossudament alçats fins al final, i ja en poden prendre bona nota els tres patrocinadors del 155, Rajoy, Sànchez i Rivera», ha afirmat Josep Saperas mentre esperava l'arribada dels autocars al Camp d'Esports. «No ens cansarem mai de sortir al carrer, hem de sortir cada dia si fa falta perquè és la força de la gent la que pot canviar les coses», ha afegit Meritxell Novell. «Del que hi ha cansament és del govern espanyol, no de les mobilitzacions; sortirem sempre que convingui», deia també Lluïsa Terés.

 

A l'Alt Urgell s'han omplert tres autocars amb unes 170 persones. La coordinadora de l'ANC a la comarca, Maria Mas, ha afirmat que «no estem cansats de mobilitzar-nos sinó de veure el tracte que té l'Estat amb Catalunya, tothom està convençut que a les mobilitzacions s'hi ha de ser i que quant més gent, millor».

 

La unanimitat d'opinions, però, no hi era a l'hora de defensar la millor estratègia per a les eleccions del 21D. Sí que tothom coincidia que cal que el sobiranisme mostri unitat en aquests comicis però alguns es decantaven per la llista unitària i altres per llistes separades com l'opció més apropiada per sumar el màxim d'escons. En tot cas, des de l'ANC han començat a recollir signatures per promoure una llista única.