Sense Categoria

Promouen la redacció d’un nou projecte per a la futura estació d’autobusos de Lleida

Avatar
  • abril 16, 2020
  • 3 min read

La nova estació d'autobusos estarà ubicada al costat de l'actual estació de tren | LleidaDiari.cat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de la redacció d'un nou projecte per a la futura estació d'autobusos de Lleida entorn de l'estació de trens de la ciutat.

 

Aquesta instal·lació ha de substituir l'actual situada al carrer Saracíbar i permetrà facilitar l'intercanvi de viatgers entre els serveis de bus i ferrocarril, tant amb les línies convencionals com amb l'alta velocitat. El departament estima que les obres de construcció i posada en servei de la futura estació comportaran una inversió de fins a 12 milions d'euros. L'objectiu és que la nova estació d'autobusos de Lleida pugui entrar en funcionament durant l'any 2023 i que aculli anualment prop d'1,4 milions d'usuaris.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Donarà un accés pràcticament directe a les principals vies de comunicació 

El nou projecte permetrà actualitzar el projecte amb què treballaven en els últims anys la Generalitat i l'Ajuntament de Lleida, donada la necessitat d'adaptar-lo a la demanda i necessitats actuals i futures de transport públic a la ciutat i d'aprofitar la possibilitat de connexió amb el nou pont de Príncep de Viana. Aquesta infraestructura donarà un accés pràcticament directe a les principals vies de comunicació que enllacen amb la ciutat.

 

El document que es redactarà inclou un estudi d'alternatives amb les diverses solucions d'implantació i configuració de l'estació en possibles àmbits a l'entorn de l'estació ferroviària. Un cop adjudicat el projecte, el termini de redacció és de deu mesos. Segons Territori i Sostenibilitat, la proximitat de les estacions d'autobús i de ferrocarril permetrà una intermodalitat del transport de viatgers que provocarà sinergies positives entre el tren i autobús interurbà.

 

Més de la meitat de les línies urbanes d'autobús circulen per aquest punt

A més, com a avantatge afegit, cal recordar que més de la meitat de les línies urbanes d'autobús circulen per aquest punt. La nova estació, que estarà adaptada a persones amb mobilitat reduïda, ocuparà una superfície d'un màxim de 10.000 metres quadrats i tindrà una capacitat màxima de 27 autobusos en zones d'andanes i de 10 en zones d'estacionament. Es preveu que la instal·lació entri en funcionament durant l'any 2023.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *