Promouen la redacció d’un nou projecte per a la futura estació d’autobusos de Lleida

La rambla Ferran de Lleida amb poca circulació de vehicles i vianants

La nova estació d'autobusos estarà ubicada al costat de l'actual estació de tren | LleidaDiari.cat

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha iniciat la licitació de la redacció d'un nou projecte per a la futura estació d'autobusos de Lleida entorn de l'estació de trens de la ciutat.

 

Aquesta instal·lació ha de substituir l'actual situada al carrer Saracíbar i permetrà facilitar l'intercanvi de viatgers entre els serveis de bus i ferrocarril, tant amb les línies convencionals com amb l'alta velocitat. El departament estima que les obres de construcció i posada en servei de la futura estació comportaran una inversió de fins a 12 milions d'euros. L'objectiu és que la nova estació d'autobusos de Lleida pugui entrar en funcionament durant l'any 2023 i que aculli anualment prop d'1,4 milions d'usuaris.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

Donarà un accés pràcticament directe a les principals vies de comunicació 

El nou projecte permetrà actualitzar el projecte amb què treballaven en els últims anys la Generalitat i l'Ajuntament de Lleida, donada la necessitat d'adaptar-lo a la demanda i necessitats actuals i futures de transport públic a la ciutat i d'aprofitar la possibilitat de connexió amb el nou pont de Príncep de Viana. Aquesta infraestructura donarà un accés pràcticament directe a les principals vies de comunicació que enllacen amb la ciutat.

 

El document que es redactarà inclou un estudi d'alternatives amb les diverses solucions d'implantació i configuració de l'estació en possibles àmbits a l'entorn de l'estació ferroviària. Un cop adjudicat el projecte, el termini de redacció és de deu mesos. Segons Territori i Sostenibilitat, la proximitat de les estacions d'autobús i de ferrocarril permetrà una intermodalitat del transport de viatgers que provocarà sinergies positives entre el tren i autobús interurbà.

 

Més de la meitat de les línies urbanes d'autobús circulen per aquest punt

A més, com a avantatge afegit, cal recordar que més de la meitat de les línies urbanes d'autobús circulen per aquest punt. La nova estació, que estarà adaptada a persones amb mobilitat reduïda, ocuparà una superfície d'un màxim de 10.000 metres quadrats i tindrà una capacitat màxima de 27 autobusos en zones d'andanes i de 10 en zones d'estacionament. Es preveu que la instal·lació entri en funcionament durant l'any 2023.