Promouen el primer Postgrau en Direcció de Plantes Industrials 4.0 a Lleida

Imatge d'una de les classes del nou Postgrau en Direcció de Plantes Industrials 4.0

Imatge d'una de les classes del nou Postgrau en Direcció de Plantes Industrials 4.0 | LleidaDiari.cat

 

La Cambra de Comerç de Lleida i el centre tecnològic Eurecat han endegat el primer Postgrau en Direcció de Plantes Industrials 4.0, adreçat a millorar les capacitats en la direcció, l'organització i la gestió de la nova fàbrica connectada, tenint en compte les aportacions que aquest nou paradigma introdueix en la productivitat, les oportunitats de negoci i l'optimització dels processos. El programa de postgrau vol abordar la transformació digital en la indústria 4.0, i també l'avaluació financera d'un projecte d'aquest tipus i la gestió de les persones davant aquest nou paradigma i la sostenibilitat. El postgrau és un programa presencial de 120 hores de durada.

 

Des de la Cambra de Comerç de Lleida, el secretari general, Josep Ramon Paris, posa de manifest «la inquietud de la institució per poder donar a conèixer els profunds canvis tecnològics que s'estan produint en aquests moments i què cal donar conèixer a les empreses». El Big Data, la intel·ligència artificial, la visió ampliada, la impresió 3D, la nanotecnologia, la robòtica i, d'altres, «són actualment tecnologies que poden generar una innovació disruptiva en el món empresarial», recalca. El postgrau s'ha dissenyat per ajudar a conèixer les principals tecnologies vinculades a la indústria 4.0, amb la finalitat de «contribuir a cobrir els reptes que hi han afronta els professionals», explica el gerent d'Eurecat a Lleida i director de la Unitat de Sistemes Intel·ligents, Gabriel Anzaldi. Segons destaca Anzaldi, el programa formatiu «posa especial atenció en com poden afrontar les empreses la seva estratègia en la transformació que suposa la indústria 4.0 i afavorir que l'oportunitat esdevingui un avantatge competitiu».

 

Actualment, remarca, «les empreses estan en plena transformació digital», una situació que «els implica canvis en els seus processos productius i recursos humans», que el postgrau «ajuda a afrontar amb una millor perspectiva». Anzaldi afegeix que els alumnes podran adquirir un bagatge que «habitualment s'assoleix després d'anys d'experiència». En conjunt, el programa del postgrau, que dirigeix l'expert en indústria 4.0 i director de Programes Públics d'Eurecat, Joan Guasch, abasta des de la transformació digital en la indústria 4.0 i els canvis que introdueix la fàbrica intel·ligent i connectada fins a la millora i la innovació dels processos industrials, l'avaluació financera d'un projecte 4.0, la gestió de les persones davant aquest nou paradigma i la sostenibilitat.