Promenade Lleida denúncia el tracte desigual de la Paeria cap al projecte de Torre Salses

PROMENADE LLEIDA demostra amb documentació i dades concretes com l’Ajuntament de Lleida ha actuat deliberadament en contra del projecte del parc comercial i de lleure familiar que es pretén dur a terme al SUR 42 de Torre Salses. I per aquest motiu l’empresa s’ha vist obligada a defensar els seus drets als tribunals.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Exemples concrets que constaten la discriminació, segons l’entitat

 • La tramitació anunciada per a la construcció de l’estació d’autobusos. L’Ajuntament de Lleida preveu una Modificació de Pla General, projectes d’urbanització i reparcel·lació i un conveni urbanístic en un temps rècord de 7 mesos, amb encavalcament total dels tràmits. Així ho assenyala el cronograma presentat per la pròpia de la Paeria: En canvi, tot i que el conveni aprovat, signat i vigent entre la Paeria i Promenade Lleida de 04/12/2018 estableix que les tramitacions es faran «amb la màxima celeritat possible», l’Ajuntament de Lleida dilata tràmits de forma injustificada a el cas del parc comercial i d’oci de Torre Salses:
  Projecte d’urbanització: la tramitació ha durat un any i mig més del termini
  màxim de resolució.
  Projecte de Reparcel·lació: la tramitació s’ha demorat uns 2 anys més del
  termini màxim establert.
  Pla Especial Perllongament c/ Francesc Bordalba: Més de 8 mesos només per a la seva aprovació inicial. Aquest tràmit encara està pendent d’aprovació.
  Projecte d’Urbanització Perllongament c/ Francesc Bordalba: Més de 2 anys sense l’aprovació inicial. Tràmit pendent d’aprovació.
 • L’Ajuntament de Lleida pacta i accepta que promotors privats financin millores en la vialitat urbana. En canvi, l’equip de govern rebutja que PROMENADE LLEIDA financi amb 4,3 milions d’euros diferents actuacions d’interès públic:
  -100% desdoblament de l’avinguda Víctor Torres: 3,4 milions €
  -100% prolongació carrer Francesc Bordalba: 0,4 milions €
  -Reparació del mobiliari municipal de Torre Sales: 0,5 milions €
 • L’Ajuntament de Lleida publica l’aprovació inicial de plans urbanístics a diaris oficials i només ho notifica als interessats. En canvi, en el cas del Pla Especial de Prolongació del carrer de Francesc Bordalba, la Paeria notifica l’aprovació inicial a propietaris no afectats per l’actuació, generant una demora de 6 mesos
 • En el cas del Pla de l’Estació anunciat recentment, també es proposa una tramitació urbanística de només sis mesos i amb un procés complex d’encavalcament de passos que, fins i tot, implica la Generalitat, i amb només un protocol d’intencions amb Adif, propietari majoritari del sector
 • Finalment, el polígon de Torreblanca-Quatre Pilans també es publicita des del govern amb una aprovació singular i molt ràpida per iniciar obres el any vinent, malgrat que encara s’estan redactant els plans i projectes urbanístics per part de la Generalitat. En concret, es preveu aprovar definitivament el pla director abans que s’acabi l’any, incloent-hi la resolució d’al·legacions. I, en paral·lel, tramitar la gestió per a l’adquisició del sòl, la reparcel·lació i la urbanització, per començar les obres entre finals del 2023 o principis del 2024. La intenció municipal és que les empreses interessades puguin demanar llicència per instal·lar-se al nou polígon a partir del primer trimestre del 2023.

Cal destacar una vegada més que al SUR-42, tot aquest procés porta anys de demores injustificades. La informació explicada fins ara, amb dades, demostra el tracte discriminatori de la Paeria cap a Promenade Lleida. Per això, aquesta empresa no s’ha quedat impassible mentre es vulneren els drets i la llibertat d’acció empresarial.

 

Encara més quan tot el procediment ha estat absolutament escrupolós amb lleis i normatives i sempre s’ha buscat el diàleg i la negociació amb el govern local per buscar la millor solució als dubtes o problemes que hagin pogut sorgir. El projecte comercial i d’oci de PROMENADE LLEIDA és avu i la iniciativa privada que fa més anys que està de tramitació en la història recent de Lleida i el que ha hagut d’assumir més tràmits, projectes i expedients complementaris en relació amb la resta de projectes que hagin impulsat altres empreses inversores.

 

Promenade LLeida no entén que en plena crisi econòmica i amb manca de recursos econòmics, un ajuntament rebutgi una inversió totalment privada superior als 100 milions d’euros, que descarti ingressar més de 12 milions d’euros en impostos i taxes o que posi pals a les rodes a la creació de més de 400 llocs de treballs directes, que poden arribar als 1.500 sumant els indirectes. Igualment, és discriminatori que públicament els dirigents municipals afirmin que potenciaran altres zones per al comerç de gran format que no tenen cap expedient en tràmit quan el projecte està gairebé acabat, en disposició de començar les obres només disposar de les llicències corresponents, i amb una comercialització d’operadors també molt avançada.