Ja hi ha projectes guanyadors dels dels primers Pressupostos Participatius d’Almacelles

L’Ajuntament d’Almacelles ha conclòs la votació popular dels seus primers Pressupostos Participatius amb l’emissió de 226 vots dels quals 114 s’han fet de forma presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà i 112 ‘on line’ a través de la plataforma digital eAgora. La proposta més votada, amb 100 vots, ha estat la de les ‘Millores a l’escola de la plaça de l’Ensenyança i al CEIP Antònia Simó i Arnó’ i, en segon lloc, i amb 55 vots, la instal·lació d’una cadira hidràulica per a les persones amb mobilitat reduïda a les piscines municipals.

 

L’alcaldessa, Vanesa Olivart, fa una valoració «molt positiva de la participació i recorda que aquest procés és un exemple d’obertura de l’administració pública cap a les almacellenques i almacellencs qui per primera vegada han pogut presentar idees amb l’objectiu de millorar els serveis públics i una molt bona acollida també de l’aplicació eAgora, ja que gairebé la meitat de vots s’han emès emprant aquesta plataforma digital ciutadana».

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

«Ara que ja tenim els resultats, elaborarem el pressupost per saber la despesa real que costa fer el projecte que ha obtingut més vots, les millores a les escoles. La dotació dels Pressupostos Participatius, aprovada en ple per unanimitat, és de 50.000 euros. Per tant, segons el que costi executar les millores a les escoles, podrem dur a terme la proposta vencedora i també la segona més votada, la cadira hidràulica. Això ho sabrem quan tinguem la despesa real de cada projecte», explica Vanesa Olivart.

«En tot cas», afegeix l’alcaldessa, «la nostra intenció és instal·lar igualment la cadira hidràulica malgrat que no arribi la dotació econòmica prevista en els Pressupostos Participatius i ho farem a càrrec del pressupost municipal, ja que es tracta d’una proposta inclusiva amb funció social i que iguala oportunitats a les persones amb mobilitat reduïda».

Resultats definitius de les cinc propostes

L’Ajuntament va rebre un total de 20 propostes, de les quals cinc han estat viables i són les que les almacellenques i almacellencs han pogut votar. La proposta més popular, amb els 100 vots, consisteix a canviar 71 metres longitudinals de la tanca del pati de l’escola de la Plaça l’Ensenyança i de les portes d’accés, instal·lar una tanca d’1,20 metres d’alçada muntada sobre el muret que ja existeix, substituir les portes per altres de característiques similars a la nova tanca, de lamel·les metàl·liques, per donar més privacitat al centre escolar. I al CEIP Antònia Simó i Arnó, es proposa també substituir les portes d’accés a l’edifici amb l’objectiu de millorar el consum energètic, tant pel que fa a la calefacció a l’hivern com per l’aire condicionat, a l’estiu.

La segona proposta que ha rebut més vots ha estat la de la instal·lació d’una cadira hidràulica perquè les persones amb mobilitat reduïda puguin entrar i sortir de la piscina municipal, amb 55 vots. En tercer lloc, i amb 34 vots, ha quedat la instal·lació d’un parc complet de cal·listènia a les voreres de l’Avinguda Mas Dordal; en quart lloc, amb 31 vots, la millora de la visibilitat a l’encreuament del carrer Baró d’Esponellà i Estació; i, finalment, amb 17 vots, la proposta amb menys vots ha estat la de la reordenació del trànsit i reforma de la Plaça Daurell per convertir-la en una rotonda.