Sense Categoria

El projecte de pressupost de la Paeria per al 2019 creix un 3%

Avatar
  • novembre 13, 2018
  • 3 min read
El projecte de pressupost de la Paeria per al 2019 creix un 3%

La tinent d'alcalde de Gestió de Recursos municipals, hisenda i polítiques de transparència i portaveu de la Paeria de Lleida, Montse Mínguez, ha presentat a la comissió d'Economia, reunida aquest dilluns el projecte de pressupostos corrents per al 2019, que preveuen un increment del 3% dels ingressos, de manera que els comptes ordinaris se situen en els 156.589.296,97 euros. Aquesta xifra es completarà amb el pressupost d'inversions que elabora l'equip de govern del PSC. En línies generals, els comptes de la Paeria per a l'any vinent posen el focus en les persones, segons Mínguez, i del conjunt de la despesa corrent, que puja fins als 146 MEUR, el 24,6% del total, 35,5 MEUR, van destinats a les polítiques de cohesió social, educació i ocupació.

 

Així mateix, 28,6 MEUR (el 20,4% de la despesa corrent) es vol destinar a serveis per a la ciutat (recollida i gestió de residus, neteja viària, manteniment de parcs i jardins i transport urbà); 22,6 MEUR (el 26,2%) a urbanisme i via pública (habitatge, manteniment de carrers i camins de l'horta, depuració i abastament d'aigua, i clavegueram, entre d'altres), i 18,7 MEUR (13,4%) a seguretat i civisme. Aquestes quatre grans àrees representen el 71,5% de la despesa corrent prevista per al 2019, una dada que prova que els nous comptes de la Paeria «aposten per les polítiques actives d'habitatge, d'ocupació, de foment de l'emprenedoria i de promoció de la ciutat», i «també per la 'revolució verda' que ha de convertir la capital en un referent de sostenibilitat, per als joves i per a la gent gran», diu la regidora. «En definitiva: són uns pressupostos marcadament socials i de progrés», afegeix.

 

D'altra banda, els comptes destinen cinc milions d'euros a la promoció econòmica de la ciutat i al foment de l'ocupació a través de l'Institut Municipal d'Ocupació, del Patronat de Turisme i del suport a petites i mitjanes empreses del teixit econòmic de Lleida. Igualment, preveu una ampliació de la línia d'ajuts a emprenedors destinada específicament a l'àmbit de la creació cultural. «Són mesures pensades per fer de Lleida la ciutat de les oportunitats», apunta Mínguez.

 

Un augment salarial pels treballadors de la Paeria

En compliment dels acords assolits pels sindicats amb el govern de l'estat espanyol (que afecten el període 2018-2020), els pressupostos municipals per al 2019 contemplen una millora de la retribució dels treballadors de la Paeria, que podria arribar fins al 2,75% si la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per al 2019, en fase de negociació al Congrés, així ho acaba recollint. «Mentre altres administracions vulneren reiteradament els acords pactats amb els treballadors, la Paeria els compleix rigorosament i els contempla en les previsions pressupostàries per seguir-los complint l'any vinent», conclou Mínguez. 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *