Lleida

Nou projecte de Mentoria Sociolaboral a Lleida

L’IMO i la Xarxa Solidària segellen l'acord pel projecte

Mar Laborda
  • febrer 21, 2023
  • 2 min read
Nou projecte de Mentoria Sociolaboral a Lleida

El regidor d’Ocupació i Responsabilitat Social i Horta de l’Ajuntament de Lleida i president de l’Institut Municipal d’Ocupació Salvador Seguí (IMO), Sr. David Melé Garcés, i el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Lleida i representant de la Xarxa Solidària de Lleida, Sr. Antoni Baró Noguero, han signat un acord de col·laboració per tal d’endegar un projecte de Mentoria Sociolaboral.

Voluntaris de la Xarxa Solidària de Lleida donaran suport a persones en situació de cerca o canvi de feina, amb l’objectiu de potenciar les seves competències per millorar la seva ocupabilitat.

 

El regidor Melé ha explicat que “el projecte neix de la necessitat que les persones que es troben en cerca de noves oportunitats laborals puguin desenvolupar habilitats d’una forma més informal i personalitzada, tot promovent la participació i implicació de la ciutadania, per això s’han signat diversos protocols de col·laboració amb diferents entitats del territori”.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Mitjançant la mentoria, una persona voluntària realitza un acompanyament a persones que es troben en cerca de feina, utilitzant la seva experiència i trajectòria laboral, fent de referent positiu per motivar-la, donar-li confiança, fomentar la seva autonomia i desenvolupament personal, a través de contextos informals.

 

D’aquesta manera, les persones mentores destinen part del seu temps per participar d’activitats en contextos informals amb la persona que acompanyen i poder intercanviar experiències. Es tracta de conviure una estona en espais d’àmbit lúdic, com, passejar per la ciutat, visitar un museu o conèixer els equipaments públics.

El Projecte de Mentoria Sociolaboral està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals que tenen com a objectiu promoure l’ocupació i el desenvolupament econòmic local.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *