Un projecte empresarial de venta de fruita i verdura ‘imperfectes’, premi Alumni UdL

Talkual: Naturalment Imperfectes, un projecte de comerç electrònic que està duent a terme l’empresa de Bellpuig d’Urgell Imperfectusbox SL, ha estat el guanyador de la segona edició del Premi Santander Alumni UdL a l’Emprenedoria i l’Ocupació, en la categoria Fet al millor projecte empresarial. Es tracta d’un negoci de venda a particulars de fruites i verdures que per motius ‘estètics’ les grans superfícies no accepten. Aquest projecte vol donar resposta a la necessitat de la pagesia de poder comercialitzar per al consum aquests productes desestimats per les grans distribuïdores per evitar la seva destrucció, amb l’impacte econòmic i mediambiental que generaria.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

El jurat ha valorat, entre altres, la capacitat del projecte per afavorir l’economia de les àrees rurals i dels petits productors agraris, la reducció del malbaratament d’aliments, la protecció del medi ambient, la promoció de dietes saludables, així com la generació d’ocupació amb treballs qualificats. Els socis fundadors de l’empresa, Oriol Baldomà (exalumne alumne de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social) i Mar Ibós rebran 5.000 euros per aquest premi que reconeix a antics alumnes de la UdL que hagin implantat el canvi i la innovació en les seues empreses. Pel que fa a la categoria Idea d’aquests guardons, ha quedat desert. Els diners destinats a premiar aquesta modalitat (5.000 euros) es destinaran a altres accions i projectes de formació i inserció laboral impulsats per Alumni UdL.

El jurat d’aquesta edició ha estat integrat pel president de l’Associació d’Antics Alumnes i Amics de la Universitat de Lleida-Alumni UdL, Josep Maria Sentís; el president de PIMEC Lleida, Jesús Torrelles (en representació del Consell Social de la UdL); el director d’Institucions de Catalunya de Banco Santander, Xavier Cañadó; el director de la Càtedra Santander d’Emprenedoria de la UdL, José Manuel Alonso; i el gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, Miquel Aran.

 

El rector de la UdL, Jaume Puy Llorens, i el president d’Alumni UdL, han presidit el lliurament dels premis al Saló Víctor Siurana del Rectorat. Durant l’acte, els guanyadors de la primera edició, els representants de la cooperativa AVANTVA COOP i del projecte Blacklist Reportajes han presentat els treballs realitzats durant l’últim any. Pel que fa a aquest darrer projecte, reportatges sobre el conflicte armat a l’est d’Ucraïna, la convivència ètnica a Kosovo i la llibertat de premsa a Bielorússia.