Societat

Un projecte amb participació catalana desenvoluparà una tecnologia per crear sang artificial

L’objectiu és dissenyar glòbuls vermells sintètics que es puguin fabricar en el futur de forma rendible

Marta Romera
  • gener 21, 2023
  • 2 min read
Un projecte amb participació catalana desenvoluparà una tecnologia per crear sang artificial

Un projecte europeu desenvoluparà una tecnologia per crear sang artificial per resoldre la manca de sang i evitar els riscos d’infeccions per transfusions que hi ha en regions poc desenvolupades i en escenaris de catàstrofes, pandèmies o conflictes bèl·lics. El projecte, amb participació de l’Institut de Ciència de Materials de Barcelona del CSIC, dissenyarà glòbuls vermells sintètics que imitin les característiques dels naturals i que es puguin fabricar en el futur de forma rendible. El pressupost total és de 3,2 MEUR per a quatre anys, i acabarà el març del 2026.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

L’objectiu a llarg termini és desplegar un substitut eficaç i universal de la sang, que es pugui produir de manera rendible en instal·lacions de fabricació farmacèutica, i que permeti resoldre la necessitat mèdica de transfusions sanguínies segures. A més, els eritròcits sintètics podrien ser una plataforma per administrar fàrmacs. Coordina el projecte la Universitat KU de Leuven (Bèlgica).

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *