Sense Categoria

Projecte per descobrir els ocells que viuen a Lleida des de la finestra de casa

Avatar
  • abril 8, 2020
  • 3 min read

La regidoria d’Habitatge i Transició Ecològica posa en marxa aquesta iniciativa | LleidaDiari.cat

La Regidoria d'Habitatge i Transició Ecològica posa en marxa un projecte de descoberta de la biodiversitat, compatible amb la situació actual de confinament amb motiu de l'emergència sanitària per Covid-19. Es tracta d'una iniciativa de participació ciutadana, que té per objectiu avaluar la diversitat i l'abundància d'ocells a Lleida i que porta per nom «Els ocells de la ciutat que viuen amb nosaltres».

 

Per participar-hi no cal ser cap expert en ornitologia, sinó només dedicar 15 minuts, si pot ser cada dia, a l'observació d'ocells des de la finestra o el balcó del domicili de cadascú. El moment ideal per fer les observacions és entre 8.00 i 9.00 h, de 14.00 a 15.00 h i de 18.00 a 19.00 h, ja que són les hores en les quals els ocells tenen més activitat i són més visibles.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

És important que les observacions es facin sempre a la mateixa hora

En cas de que no sigui possible durant aquestes hores, poden fer-se en una altra franja horària, però és important que les observacions es facin sempre a la mateixa hora i que es puguin seguir fent durant un temps després del confinament, per poder comparar els resultats. El temps recomanat d'observació és d'entre 15 minuts i una hora en cada franja horària. Per tal de facilitar la identificació de les espècies es farà arribar a les persones col·laboradores unes fitxes de l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) amb les espècies més freqüents de les nostres ciutats, que permeten diferenciar les aus de forma senzilla.

 

L'objectiu d'aquest projecte és conèixer l'abundància i l'evolució de la població d'ocells a Lleida, identificant el nombre d'espècies que hi habiten, el seu comportament i pautes de migració, el paper que hi juguen els espais verds de la ciutat i altres aspectes d'interès com saber de quina manera ha influït el confinament de la ciutadania en els ocells. Les persones interessades poden inscriure's o demanar més informació al correu electrònic infosostenible@paeria.cat. Per inscriure-s'hi cal aportar indicant: nom i cognoms i e-mail de contacte, així com identificar el barri i parc o carrer a observar. També es pot consultar la web del projecte.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *