Sense Categoria

Europa prohibirà la venda de pneumàtics poc eficients

Avatar
  • octubre 25, 2018
  • 3 min read

Els pneumàtics poc eficients no es podran vendre a partir del novembre | Arxiu

 

Nou pas a Europa en la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta vegada, la Unió Europea ha aprovat la prohibició de la venda de pneumàtics poc eficients a tota la comunitat amb l’objectiu de posar fil a l’agulla a aquesta problemàtica. No obstant, no es restringirà la circulació de vehicles que ja utilitzen aquest pneumàtics.

 

En concret, les rodes que es veuran afectades per aquesta mesura són les de classe F i E de turismes i camionetes, el coeficient de resistència al rodament de les quals és superior a 9. Amb aquesta nova legislació, la institució europea vol seguir el camí de reduir les emissions de CO² i modernitzar i fer més eficient el parc automobilístic europeu, tal i com marca el Reglament 661/2009.

 

Millorar la qualitat de l’aire a Europa

La mesura ajudarà molt a millorar la seguretat a les carreteres, ja que s’obligarà a que els pneumàtics que es venen estiguin en perfecte estat, però segons José Luis Rodríguez, de la Comissió de Fabricants de Pneumàtics, aquesta nova normativa contribuirà a «millorar la qualitat de l’aire que respirem».

 

La nova legislació prohibirà la venda de rodes amb la classificació F i E, cosa que obligarà els fabricants i els comerciants a oferir alternatives per tal de contrarestar l’eliminació de la comercialització d’aquest tipus de rodes.

 

Pneumàtics de més qualitat per millorar la qualitat a les carreteres

Si un pneumàtic té una resistència al rodament més gran està considerat com a poc eficient. De fet, la conseqüència de tot plegat és que incrementa el consum de carburant del vehicle i, automàticament, s’emeten més emissions al medi ambient que malmeten la qualitat de l’aire i fan augmentar la contaminació.

 

Això es nota sobretot quan els vehicles giren, ja que és quan la resistència al rodament és més gran. Sense anar més lluny, aquest és el cas de les rodes de classificació F i E, que tenen una resistència superior a 9, raó per la qual quedaran prohibides.

 

Si fem una comparativa, la deferència de consum entre una roda de classe A i una de classe G pot arribar a ser del 7,5%. Això evidencia que si s’utilitzen rodes de gama alta es redueixen clarament les emissions de CO² i, en conseqüència, es contribuirà a la reducció dels efectes del canvi climàtic des de tots els països de la Unió Europea amb aquesta mesura.

 

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *