Coneixes el programa Reempresa? Si tens un negoci, t’interessa!

Fruit del conveni de col·laboració entre el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i el Centre de Reempresa de Catalunya, es treballa de forma conjunta per enfortir i salvaguardar el patrimoni empresarial de les terres de Lleida. El programa reempresa és el mercat de compravenda de petites i mitjanes empreses de Catalunya que es presenta com una opció d’emprenedoria que facilita la posada en marxa d’un negoci econòmicament viable que ja està en funcionament, adreçat als potencials empresaris cedents i reemprenedors del nostre territori. Un servei gratuït què, d’una banda, fomenta la continuïtat d’empreses que econòmicament són viables i de l’altra suposa una alternativa sobre les oportunitats d’ocupabilitat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Des de la posada en marxa del Centre de Reempresa de Catalunya al 2011 i fins al 31 de desembre de 2021, s’han cedit un total de 3.392 Reempreses d’èxit que han suposat una inversió induïda de més de 162 milions d’euros i han permès mantenir més de 9.578 llocs de treball directes.

 

El Patronat de Promoció Econòmica, seguint amb l’impuls que ha de tenir la demarcació de Lleida per a què esdevingui un territori competitiu, sostenible i que posi en valor els seus recursos, i així atreure població i talent, ha donat continuïtat al Programa Reempresa de Catalunya, mitjançant la implantació del Marketplace de la Reempresa amb els 13 Punts d’Atenció al territori impulsats per GLOBALLEIDA i la participació de les àrees de Promoció Econòmica dels diferents Consells Comarcals desenvolupant el treball en xarxa.

Un exemple són aquests dos casos d’èxit

Forn PA D’ABANS de la Fuliola @fornpaabans

La Marga i el Pep tenien un forn de pa ecològic des de feia més de 10 anys a La Fuliola i el volien cedir per motius de jubilació. Es van posar en contacte amb el Pierre i el Remi, forners de professió que de seguida es van interessar en reemprendre el forn de pa el Pa d’Abans de la Marga i del Pep. Les negociacions van seguir el seu procés. Els reemprenedors van constituir la seva societat SL i van comprar l’activitat del Pa d’Abans, ampliant cartera de productes i serveis, i mantenint a la persona treballadora.

DM Brodats a Corbins

El Leandro i la Delfina tenien una merceria a Corbins. Per motius de jubilació la Delfina, li va cedir el negoci a la seva filla Maite. La Maite estava aturada i va valorar positivament reemprendre el negoci familiar i li ha donat una nova empenta: ara la merceria està especialitzada en la confecció de roba a mida i treballa principalment per Ajuntaments, ja que elabora la roba d’Hereus i Pubilles, vesteix els Reis Mags, els Gegants de la Vila, etc.