NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquest ocell, actualment, només es" />  NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquest ocell, actualment, només es" />  NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Aquest ocell, actualment, només es" />
Sense Categoria

El Zoo de Barcelona obre un programa nou per a rescatar una au en greu perill d’extinció

Avatar
  • agost 15, 2019
  • 4 min read

Exemplar d'ibis ermità | SEO/BirdLife

 

El Zoo de Barcelona ha entrat en el programa de reproducció i rescat d'una espècie amenaçada. Quatre femelles d’ibis ermità nouvingudes d'un zoològic suec, esperen la pròxima entrada, en el seu aviari, de quatre mascles d'aquesta mateixa espècie actualment residents a Alemanya. 

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Aquest ocell, actualment, només es troba en dos punts geogràfics del planeta. Una colònia es troba al parc nacional marroquí de Souss-Massa, al sud-oest, a prop d'Agadir, amb un total de 600 individus. L'altre assentament es troba a Turquia, amb una fràgil colònia en règim de llibertat vigilada. I fins fa poc, hi havia una altra població a Síria, al desert de Palmira.

 

 

En el passat, aquest ocell havia dominat els cels de mitja Europa, la meitat d'Àfrica i l'oest d'Àsia. Però avui en dia la seva població està en greu perill d'extinció. Un programa coordinat pel Zoo de Jerez de la Frontera, ha aconseguit posar en llibertat un centenar d’ibis ermitans, amb l'esperança que estableixin connexió amb la colònia marroquina a través de l'estret de Gibraltar. 

 

«De moment no tenim un saldo vegetatiu positiu», explica Miguel Ángel Quevedo, responsable del projecte de Jerez, «per això és important que rebem pollets criats en captivitat en altres zoos». És per aquesta raó que el Zoo de Barcelona ha iniciat el programa per a la cria d’ibis ermitans. 

  

 

 

Un programa molt especial

Aquesta espècie, a diferència dels altres ibis, busca cornises, naturals o artificials, d’unes característiques molt específiques per pondre els ous i, pel que sembla, aquests nius escassegen. És per això que a l'aviari que els han assignat al Zoo de Barcelona, disposarà d'unes caixes niu per a la posta dels ous que els mateixos exemplars hauran de condicionar amb branques i altres restes vegetals que, els responsables de la instal·lació, els han deixat per a quan els quatre mascles arribin d'Alemanya. 

 

 

A part, els responsables del projecte, perquè els ocells no s'humanitzin, interaccionen amb els pollets vestits de negre (com el plomatge iridescent dels ibis ermitans) i amb uns graciosos cascos de ciclista als quals se'ls ha adossat un mascaró amb l'aspecte d'un ibis adult. 

 

Pollet d'ibis eremita intereactuant amb un humà

Pollet d'ibis ermità 'interactuant' amb un humà | Zoo de Barcelona

 

El Zoo de Barcelona, a la seva hora més crítica, ha decidit no abaixar la guàrdia i s'ha involucrat en el rescat d'aquest ocell al precipici de l'extinció a causa de la caça, als pesticides o les torres elèctriques. D'aquesta manera, s'uneix a un programa únic i molt especial de reintroducció coordinat amb altres zoos d'Àustria, Alemanya i Jerez.

 

També et pot interessar…

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *