Sense Categoria

El programa Noves Oportunitats arriba per primer cop a l’Alt Pirineu

Avatar
  • novembre 8, 2018
  • 2 min read

Pla general de la presentació del programa Noves Oportunitats a Tremp | LleidaDiari.cat

 

El programa Noves Oportunitats arriba a l'Alt Pirineu i Aran amb la voluntat d'ajudar a tots aquells joves que han abandonat els estudis i es troben en una situació de vulnerabilitat. Noves Oportunitats treballa en tres eixos: orientació per ajudar als joves a identificar els seus talents, formació i un seguiment personalitzat al llarg del programa. Joan Santacana, director de Serveis Territorials a Lleida del Departament de Treball, ha destacat la prospecció del mercat de treball que fa el programa i la sensibilització a les empreses per a la contractació futura d'aquests joves. A l'Alt Pirineu hi ha una cinquantena de joves amb aquestes necessitats i es començarà a treballar al Pallars Jussà amb quinze. La seu estarà a Tremp i l'Associació Reintegra serà l'encarregada de la seva gestió.

 

Aquest programa ja es va estrenar l'any passat a les comarques de Ponent assessorant uns 570 joves, dels quals 200 van acabar fent accions formatives. Santacana ha dit que a tot arreu és important incidir en aquest sector de població però més al Pirineu on la població és molt més baixa i els joves tenen menys oportunitats. L'objectiu final del programa és que aquests joves accedeixin al món laboral o retornin als estudis. Un aspecte que afavorirà que aquests joves puguin participar en aquest programa és l'ajut a la mobilitat que se'ls facilitarà.

 

Un programa integrat per 10 entitats

El programa és gestionat per una UTE formada per a deu entitats socials i empreses d'inserció i formació del territori de Lleida, i està impulsat pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies a través del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i dins del programa Garantia Juvenil. A l'Alt Pirineu hi ha una cinquantena de joves amb aquestes necessitats i es començarà a treballar al Pallars Jussà amb quinze. La seu estarà a Tremp i l'Associació Reintegra serà l'encarregada de la seva gestió.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *