Edició 2021

Una professora de la UdL rep un premi internacional sobre turisme

  • febrer 7, 2019
  • 3 min read

Eva Martín, amb el guardó i el diploma acreditatiu | UdL

 

La professora de la Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET) de la Universitat de Lleida (UdL) Eva Martín Fuentes ha rebut el premi de la International Federation for Information Technologies and Travel & Tourism (IFITT) a la millor tesi doctoral. El guardó, que s'ha lliurat en un congrés celebrat a Nicòsia (Xipre), valora l'excel·lència de la seua recerca, amb el títol de Tourism Surveying from Social Media: The Validity of User-Generated Content (UGC) for the Characterization of Lodging Rankings.

 

La tesi analitza quaranta milions de ressenyes (Big data) sobre hotels de tot el món descarregades des de TripAdvisor i Booking.com per comprovar si el contingut en línia generat pels usuaris valida els sistemes de classificació dels establiments i les plataformes d'allotjament. Posteriorment, a través de tècniques d'intel·ligència artificial, Martín ha dissenyat un model per classificar-los i harmonitzar els diferents sistemes de categorització de tot el món.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Va obtenir la qualificació d'Excel·lent cum laude

El treball, dirigit pel professor de l'Escola Politècnica Superior de la UdL Cèsar Fernández, formava part del programa de Doctorat en Enginyeria i Tecnologies de la Informació de la UdL i va obtenir la qualificació d'Excel·lent cum laude. L'Excellence Award for a Doctoral Thesis de l'IFITT s'ha lliurat durant l'ENTER 2019 PhD Workshop, un congrés que és el fòrum de referència en l'àmbit mundial per als representants de l'acadèmia, les administracions, la indústria i altres organitzacions per intercanviar, compartir i generar nous reptes en la investigació i anàlisi que l'aplicació de les tecnologies de la informació i la comunicació tenen sobre l'àmbit turístic.

 

Aquest premi a la tesi de l'IFITT s'ha lliurat en 7 ocasions des del 2013. Només dues doctores espanyoles l'han rebut i totes dos són de la UdL. A banda d'Eva Martín, la també professora de la Facultat de Dret, Economia i Turisme de la UdL Estela Mariné el va recollir l'any 2015.

 

Una catedràtica de la UdL, presidenta d'una federació europea

La catedràtica de Tecnologia d'Aliments de la Universitat de Lleida (UdL), Olga Martín Belloso, és la nova presidenta de la Federació Europea de Ciència i Tecnologia dels Aliments (The European Federation of Food Science and Technology-EFFoST). La professora, que és membre del comitè executiu d'aquesta plataforma professional des del 2004, ocuparà el càrrec durant els dos anys vinents.

 

La federació aplega més de 130 societats, instituts i universitats d'arreu d'Europa, amb més de 100.000 experts en aliments. Entre els reptes de futur, Martín destaca que «els recursos per alimentar la població mundial estan disminuint considerablement i hi haurà una escassetat crítica de materials bàsics. Si no actuem de manera ràpida i eficaç, no tindrem prou menjar en pocs anys». Olga Martín defensa que, per tot plegat, «la seguretat alimentària, la nutrició i la sostenibilitat són de gran interès per a tota la societat». En aquest sentit, creu que l'EFFoST ha d'assessorar les autoritats i «promoure la presa de decisions basada en l'evidència científica per assegurar un accés adequat als aliments per a tothom en les generacions actuals i futures».

 

Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.