Sense Categoria

Un professor de la UdL, en quarantena voluntària per coronavirus

Avatar
  • març 10, 2020
  • 2 min read

La UdL ha dissenyat un protocol d'actuació | UdL

Un professor de la Facultat d'Infermeria de la Universitat de Lleida (UdL) està en quarantena voluntària després d'haver estat en contacte amb una persona propera que ha donat positiu en coronavirus, tal com han informat fonts de centre.

De fet, la universitat va informar aquest dilluns als alumnes de la suspensió temporal de les pràctiques clíniques dels graus de Medicina i Infermeria.

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

Una nova pestanya a la web dedicada en exclusiva a donar instruccions

Paral·lelament, des de la UdL han habilitat una nova pestanya a la seva pàgina web dedicada en exclusiva a donar instruccions sobre el coronavirus i per informar sobre el protocol dissenyat en totes les facultats. En aquest sentit, de moment el protocol se centra en unes mesures preventives destinades a incrementar la higiene dels espais “més concorreguts”, així com la intensificació de la informació sobre les mesures higièniques a adoptar per tots els membres de la comunitat educativa.

També recomanen evitar acudir a les zones de molta afluència de gent, tapar-se la boca i esternudar protegint-se amb la zona del colze, rentar-se sovint les mans i ventilar de manera adequada els espais. Per la seva banda, sol·liciten que qualsevol membre de la comunitat educativa que vulgui viatjar a zones de risc, requereixi una autorització expressa i per escrit de rector. Finalment, asseguren que aquest protocol està en «permanent revisió» en funció de l'evolució i nova informació de la qual es disposi.

El coronavirus arriba a Lleida

El coronavirus ha arribat a Lleida. Segons avancen mitjans com el diari 'Segre', el primer cas de la demarcació és una dona d'avançada edat, la qual, es troba ingressada a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida.

Les primeres informacions apunten al fet que l'estat de la dona no és greu i que, és possible que estigui relacionada amb el confinament dels veïns de Castellserà a causa de la mort d'una dona de 83 anys que semblava presentar símptomes abans del seu traspàs. Per la seva banda, el Departament de Salut han confirmat a LleidaDiari.cat que durant aquest matí s'informarà al respecte.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *