Els professionals sanitaris de Lleida consciencien sobre la rentada de mans

Imatge dels professionals del CAP d'Alfarràs

Imatge dels professionals del CAP d'Alfarràs | LleidaDiari.cat

 

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va establir el 5 de maig com el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, amb la finalitat de conscienciar i implicar tant els professionals sanitaris com les direccions i gerències en la prevenció de les infeccions relacionades amb l'assistència sanitària (IRAS) mitjançant una mesura senzilla i eficaç, la higiene de les mans.

 

Tot i que la responsabilitat de la higiene de les mans correspon als professionals sanitaris, es recomana estimular la participació, el compromís i l'apoderament dels pacients i familiars. Per aquest motiu, l'atenció primària de Lleida ha organitzat un seguit d'activitats al llarg d'aquesta setmana.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'equip de Cappont ha gravat i difós un vídeo amb tots els professionals ensenyant la tècnica de la rentada 

L'Equip d'Atenció Primària (EAP) Cappont ha gravat i difós un vídeo amb tots els professionals ensenyant la tècnica de la rentada de mans. El vídeo es podrà veure durant tota la setmana (del 6 al 10 de maig) a la pantalla del CAP.

 

L'EAP Balàfia-Pardinyes difon a la pantalla del CAP un vídeo sobre la rentada de mans, cartells explicatius i a l'entrada hi ha un infermer informant sobre com fer un bon rentat de mans.

  

  

L'EAP Onze de Setembre ha elaborat pòsters informatius i ha difós informació a professionals i usuaris.

  

  

L'EAP Cervera ha treballat uns murals amb els lemes del Dia Mundial, amb mans de colors pintades. Un l'han fet els professionals del CAP i l'altre, els nens i nenes de la Llar d'Infants. També han posat dispensadors de solució alcohòlica al passadís del CAP.

  

  

L'EAP Ponts ha organitzat un taller d'esmorzars saludables i una xerrada sobre la higiene de mans, als nens de 1r i 2n de Primària de l'escola pública de Ponts. Els professionals sanitaris els han explicat un conte sobre com i per què cal fer un bon rentat de mans.

  

  

L'EAP AlfarràsAlmenar ha fet fotos de les mans dels professionals del CAP i pòsters i xerrades a les residències geriàtriques i a l'institut d'Almenar.

L'EAP Artesa de Segre informa l'entrada del CAP sobre la rentada de mans amb solució alcohòlica i demana de fer una enquesta anònima o per Facebook per avaluar el grau de coneixement que té la ciutadania sobre aquest tema.

Rentada de mans a l'escola de Ponts

Rentada de mans a l'escola de Ponts | LleidaDiari.cat

 

Imatge dels professionals del CAP de Cappont

Imatge dels professionals del CAP de Cappont | LleidaDiari.cat