Professionals de la salut de Lleida es vacunen contra la grip

Imatge del delegat territorial de Salut de Lleida vacunant-se

Imatge del delegat territorial de Salut de Lleida vacunant-se | LleidaDiari.cat

 

Professionals de la salut de Lleida es vacunen avui contra la grip en el marc de la campanya V de Vacuna't, impulsada per primer cop per l'Institut Català de la Salut (ICS) i concentrada en un sol dia. L'objectiu és incrementar la vacunació contra la grip entre els professionals dels hospitals i dels centres d'atenció primària. Per aconseguir-ho, professionals de la infermeria es traslladen als llocs de treball per vacunar el personal que ho desitgi. Així mateix, a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, a l'Hospital Universitari Santa Maria i a l'Hospital del Pallars s'ha fet difusió de la campanya amb un anunci a les safates de la cafeteria. Pel que fa a la comunitat, els CAP de les Terres de Ponent promouen la vacunació entre la població mitjançant xerrades en casals de gent gran i altres espais públics, entre altres iniciatives. A més, en alguns centres han habilitat horaris específics de vacunació.

Personal de l'UCI vacunant-se

Personal de l'UCI vacunant-se | LleidaDiari.cat

 

 

Un dels primers a vacunar-se ha estat el gerent territorial de l'ICS a Lleida, Alt Pirineu i Aran i Gestió de Serveis Sanitaris, Jordi Cortada. Com ell, altres professionals han fet el mateix i han compartit la seva experiència a les xarxes socials amb l'etiqueta #vdevacunat. L'objectiu és que les instantànies mostrin com estan vivint la jornada. La fotografia més original d'equip rebrà 10 bitllets del cremallera per anar a la Vall de Núria. També se sortejarà un cap de setmana a l'Hotel Vall de Núria, en règim de mitja pensió, entre les persones participants. Tots dos premis han estat cedits gratuïtament per Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya.

Més personal de l'UCI

Més personal de l'UCI | LleidaDiari.cat

 

 

Centres i serveis d'arreu del territori s'han organitzat per fer accions específiques aquest dimecres. Les accions són diverses i tenen en compte les particularitats de cada territori. Estudis científics demostren que la visualització de la vacunació dels professionals, a través d'accions concretes i material identificatiu, incrementa l'índex de vacunació entre el personal sanitari i, de retruc, també entre la ciutadania.