Comarques

Professionals de l’atenció primària del Pirineu promouen els hàbits de vida saludables

El pla INFADIMED es dirigirà a alumnes de la Seu d'Urgell, el Pont de Suert, Oliana, Tremp, la Pobla de Segur i Sort

Marta Romera
  • setembre 27, 2022
  • 2 min read
Professionals de l’atenció primària del Pirineu promouen els hàbits de vida saludables

Una quinzena d’infermeres d’atenció primària del Pirineu s’han format als CAP de la Pobla de Segur i la Seu d’Urgell per engegar aquest octubre el programa Infància i dieta mediterrània (INFADIMED) a vuit escoles de la Regió Sanitària.

Es tracta d’un pla impulsat per l’Institut Català de la Salut (ICS), que promou els hàbits de vida saludables per lluitar contra l’obesitat infantil i la contaminació del medi ambient. Aquesta formació començarà en forma de pla pilot i es durà a terme dos cops per trimestre a un total de vuit escoles de la Seu d’Urgell, el Pont de Suert, Oliana, Tremp, la Pobla de Segur i Sort. Concretament, aquest curs anirà dirigida a alumnes de P3, P4 i P5 i el curs que ve s’ampliarà als alumnes de primer de Primària.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!


Donar eines als infants perquè puguin decidir què és més beneficiós per a la seva salut

«L’objectiu del programa és donar eines als infants perquè puguin decidir què és més beneficiós per a la seva salut i per al medi ambient, i ho fem a través de material lúdic i pel·lícules», expliquen Antònia Parra i Núria Gardeñes, infermeres i docents del programa INFADIMED. «L’obesitat infantil és el problema de salut més freqüent als països industrialitzats i el que més comorbiditat associa, a curt i a llarg termini, fins a convertir-se en un dels problemes de salut pública més greus del segle XXI», afegeixen.


Per fer-hi front, el programa INFADIMED educa els infants perquè adquireixin hàbits de vida saludables i alimentació equilibrada. El programa, dissenyat per l’infermer de l’ICS Jordi Fernández Blanco, ja s’ha implantat amb èxit a altres escoles de Catalunya i ha incidit positivament en la prevalença del sobrepès infantil.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *