La producció industrial creix un 3,3% a Catalunya el juny

La producció industrial a Catalunya ha crescut un 3,3% al juny respecte del mateix període de l'any passat, segons dades provisionals publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística. El creixement, però, se situa tres punts per sota de la mitjana espanyola, que al conjunt de l'Estat ha crescut un 6,4%.

 

Per sectors, a Catalunya els béns intermedis i els béns d'equip han registrat una caiguda de la producció d'un 1,4% i un 0,1% respectivament en termes interanuals. Tanmateix, els productes energètics tornen a créixer, amb un increment de l'11,8% respecte del mateix període de l'any passat, després de tancar el mes de maig d'aquest any en xifres negatives (-3,7%).

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Els béns de consum tanquen el sisè mes de l'any amb un increment interanual del 7,3%, cosa que suposa un descens en comparació al registre del maig passat (11,9%). Els béns de consum durador han crescut un 5,6% interanual, un descens del ritme de creixement de més de sis punts respecte del mes anterior (11,5%). Pel que fa als béns de consum no durador, han registrat un increment del 7,4%, que suposa una caiguda en comparació amb la xifra del mes de maig (11,9%).

Imatge d'una planta industrial a Catalunya

La producció industrial creix un 3,3% a Catalunya el juny, més de tres punts per sota de la mitjana espanyola | LleidaDiari.cat

 

La diferència respecte al conjunt de l'Estat

La diferència respecte al conjunt de l'Estat en el creixement de la producció industrial en comparació amb l'any passat també es nota en l'acumulat de l'any que a Catalunya és d'un 1,7% més fins al juny, mentre que la dada espanyola és del 3,5%.

 

La comunitat on més va pujar l'activitat industrial al juny van ser les Illes Balears, amb un 32,9%; seguit de Castella – la Manxa amb un 14,6% i l'Aragó, amb un 12,5%. Per contra, Castella i Lleó (-2,2%), Cantàbria (-3,4%) i La Rioja (-4,7%) són les regions que presenten un Índex de Producció Industrial negatiu al maig. Per categories, els productes energètics són els que més van augmentar, amb un augment del 14,5% interanual; seguits dels béns d'equip, amb un 10,5%; els béns de consum no durador, un 6,1%; l'energia, els béns de consum durador un 5,3%, mentre que els béns intermedis van caure un 0,7%.