Balears Vadevi

El jove de l’atropellament mortal amb patinet nega haver tingut el mòbil a la mà

  • novembre 30, 2018
  • 3 min read

Els patinets elèctrics es troben enmig d'un gran debat per la mort acciental d'una dona de 92 anys | Cedida

 

Els patinets elèctrics es troben ara mateix enmig d'una enorme polèmica, després que l'estiu passat una dona de 92 anys hagi perdut la vida, en ser atropellada per un d'aquests aparells. Recordem que el tràgic succés va tenir lloc el mes d'agost al municipi d'Esplugues de Llobregat, al Baix Llobregat, i que ha fet reaccionar la Direcció General de Trànsit, que ja prepara una dura regulació per aquests vehicles. Amb tot, ara ha sortit a la llum la versió d'un dels dos joves implicats en la topada mortal. 

 

«La vaig intentar agafar, però no vaig poder»

En declaracions que ha publicat en exclusiva Antena 3 Noticias, el jove ha reconegut que va abaixar el cap uns segons per mirar el mòbil del seu amic, que anava al darrere, però ha negat haver agafat el dispositiu a la mà en cap moment. «Vaig aixecar el cap, la tenia davant i vaig poder frenar una mica, no la vaig colpejar de forma directa, la vaig esquivar, i la vaig intentar agafar però no vaig poder», ha insistit el menor , que no ha volgut ensenyar la cara per temor a ser reconegut al carrer. 

 

En aquest sentit, l'acusat ha destacat que el moment de distracció va ser de tan sols unes dècimes de segon. «El meu amic em va ensenyar Google Maps, però jo en cap moment vaig agafar el mòbil a la mà, les meves mans sempre van ser al volant», ha assegurat. 

 

La dona va assegurar en un principi que estava «bé»

El jove també ha reiterat que anava a molt poca velocitat, tal com assenyala el mateix atestat policial. «Anava a ser quilòmetres per hora perquè era conscient que anava per la rambla», ha continuat. Ara bé, després del fort impacte, ha relatat que va aturar immediatament el vehicle, i va anar cap a la víctima per aixecar-la.

 

La DGT prohibirà als patinets circular per les voreres o a més de 25 km/h

La DGT prohibirà als patinets circular per les voreres o a més de 25 km/h | CatalunyaDiari.cat

 

«La vaig veure incòmoda, li vaig posar la motxilla, i vaig començar a parlar-li. Ella em deia 'estic bé, fill'», ha destacat. Malauradament, després de ser traslladada a un centre hospitalari pel SEM, la dona va acabar morint al cap d'un parell d'hores, i el jove i el seu acompanyant estan sent investigats per un delicte d'homicidi imprudent. 

 

La DGT vol que no circulin per les voreres o a més de 25 km/h

La DGT ha avançat que espera aprovar l'any vinent un marc regulatiu per a l'ús dels patinets elèctrics d'àmbit estatal, però que posteriorment podrà adaptar cada ajuntament a la seva manera. Entre altres accions, l'organisme estatal vol prohibir als usuaris d'aquests aparells circular per les voreres o a més de 25 km/h, i tot i que no els exigirà carnet sí que els obligarà a sotmetre's a proves d'alcoholèmia i drogues. 

Sobre l'Autor

Andrei Crista

Andrei Alexandru Crista es graduado en Periodismo por la URV de Tarragona. Desde hace años trabaja como periodista y redactor en diferentes medios digitales. Desde Catalunya Diari, La Noticia Digital y Trendings. Actualmente, redacta noticias relacionadas con Consumo, Consejos y moda en este medio.    Mi Linkedin | Mi Twitter | E-mail de contacto

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.