Manuel, l’home que planejava assassinar Sánchez: «Volia impressionar una noia»

Manuel Murillo, l'home que va intentar assassinar Sánchez, diu que volia «impressionar» una noia

Manuel Murillo, l'home que va intentar assassinar Sánchez, diu que volia «impressionar» una noia | Cedida

 

El franctirador que volia matar Pedro Sánchez va trencar el seu silenci durant la seva declaració. En seu policial, Manuel Murillo va negar la màxima assegurant que va escriure els missatges de ‘Whatsapp’ «a causa de l’alcohol» i que, tot plegat, només ho va fer per «quedar de patriota i impressionar una noia de VOX».

 

«No tinc cap intenció de matar a ningú, per favor», va comentar l’home durant una declaració on també assegurava: «No sóc ni simpatitzant de VOX, ni afiliat. Sóc un català orgullós de ser-ho i també espanyol. Només vaig enviar una cosa en un grup d’amics i vaig pensar que mai sortiria d’allà».

 

Manuel assegura que no volia assassinar el president

Tot era causa, segons ell, de l’alcohol i de l’anhel de seduir una noia. De fet, segons treu a la llum ‘El Español’, l’home va revelar: «Sí, jo vaig enviar tots aquells missatges. Em vaig quedar al·lucinat en llegir tot el que havia escrit. Jo no mato ni animals».

 

«El dia que vaig dir tot allò havia begut. Sé que no és excusa, però és així. Recordo que aquell dia tot el que vaig beure em va afectar més del què és habitual», començava explicant l’home mentre afegia: «Jo no tenia pensat assassinar Sánchez ni ningú. Tot plegat se m’acudia mentre ho escrivia. Ara ho llegeixo i veig que són tonteries; no tinc diners per comprar-me un pis, així que tampoc tinc temps per muntar un pla d’aquestes dimensions».

 

Pedro Sánchez, a La Moncloa

Manuel Murillo va assegurar que volia desfer-se de Pedro Sánchez | CatalunyaDiari.cat

 

Les armes a casa, una situació «normal»

En ser preguntat per l’enorme ventall d’armes que tenia al seu domicili, Manuel Murillo contestava: «Si tenia molta munició?. A mi em sembla normal, ni molta ni poca». Murillo, qui reconeixia ser «força manetes» per construir armes, també assegurava: «Les armes mai van sortir al carrer».

 

Un excompany del franctirador: «Volia assassinar Zapatero»

 

Tot l'arsenal que Manuel M.S. tenia a casa per assassinar Pedro Sánchez

Tot l'arsenal que Manuel M.S. tenia a casa per assassinar Pedro Sánchez | Mossos d'Esquadra

 

Un excompany de feina del mateix Murillo, entrevistat a ‘Rac1’, va revelat que l’home no estava «molt fi» i que, fins i tot, tenia intenció d’assassinar a l’expresident José Rodríguez Zapatero.

 

«Vaig treballar amb ell durant sis mesos. Va entrar a una empresa internacional de transports amb mi. El senyor diguem-ne que no estava molt fi», explicava l’home durant l’entrevista mentre apuntalava: «Era l’època de Zapatero i deia que s’havia comprat un fusell o un arma per matar elefants que volia utilitzar contra ell».