Sense Categoria

S’atenen les primeres consultes per avortar de forma voluntària a Ponent

LleidaDiari
  • octubre 5, 2021
  • 2 min read
S’atenen les primeres consultes per avortar de forma voluntària a Ponent

Les primeres consultes per interrompre l'embaràs de forma voluntària fins a la setmana 14 a la capital de Ponent es van començar a atendre aquest dilluns, tal com ja havia anunciat la setmana passada el Departament de Salut.

 

Les dones interessades ho poden fer a través de la clínica privada MiNovAliança, que forma part del Sistema Sanitari Integral d'Utilització Pública de Catalunya (SISCAT) i que fa mesos va acordar amb Salut la prestació d'aquest servei al qual fins ara no es podia accedir al conjunt de la demarcació de Lleida, a causa de l'objecció de consciència dels professionals públics. El servei també s'ofereix a les dones de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran que ho sol·licitin.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Es tracta del mateix tipus de prestació que actualment ofereix el sistema de salut públic

La prestació de la interrupció voluntària de l'embaràs (IVE) a Lleida és fruit del treball integrat entre equips de llevadores d'Atenció Primària de Lleida i Alt Pirineu, professionals de l'Arnau de Vilanova i la clínica MiNovAliança. Es tracta del mateix tipus de prestació que actualment ofereix el sistema de salut públic a altres centres del SISCAT, com ara el Consorci Sanitari de l'Anoia, el Consorci Sanitari de Terrassa o el Consorci Hospitalari de Vic.

 

Amb la posada en marxa d'aquesta prestació se soluciona una qüestió d'accessibilitat i equitat territorial, que afectava les dones de les comarques de Lleida a l'hora d'aturar voluntàriament la seva gestació. A més, aquest model pretén informar exhaustivament la dona de tot el procediment des del punt de vista clínic garantint una informació individualitzada.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *