Primera Olimpíada de Geografia a la UdL amb més de cent inscrits

Els participants respondran preguntes que poden incorporar mapes

Primera Olimpíada de Geografia a la UdL amb més de cent inscrits | UdL

Un total de 107 alumnes de 2n de Batxillerat de 13 centres de Lleida i comarques participaran el dia vinent 11 de març en la primera Olimpíada de Geografia que té lloc a la Universitat de Lleida (UdL). Es tracta de la fase local de la competició estatal que organitza el Col·legi de Geògrafs des de fa onze anys.

 

Les proves a la UdL han estat elaborades pel departament de Geografia i Sociologia. Seran 50 preguntes d'opció múltiple, que poden incorporar gràfics, fotografies i mapes relacionades amb el temari de 2n de Batxillerat. Cada resposta correcta valdrà un punt i les errònies restaran 10 dècimes.

 

[predef]telegram-lleidadiari-492[/predef]

 

La persona que guanyi tindrà la matrícula gratuïta del primer any

La persona que guanyi tindrà la matrícula gratuïta del primer any del grau a la UdL. Les tres primeres rebran un diploma acreditatiu i material bibliogràfic, entre altres obsequis i podran optar a la fase final estatal que tindrà lloc a Madrid els dies 24 i 25 d'abril.

 

Aprofitant la celebració de l'Olimpíada, el professorat del departament de la UdL presentarà als participants el grau de Geografia i el doble grau de Geografia i Turisme, que s'estrena el curs vinent amb vint places. De cinc anys de durada, aquesta titulació oferirà, a més de les matèries específiques, formació en idiomes (anglès, francès o alemany), així com pràctiques fora de l'aula, tant en l'àmbit nacional com internacional.

 

Inclou també una xerrada sobre les sortides professionals dels graus

La jornada inclou també una xerrada sobre les sortides professionals dels graus: docent, investigador, agent de desenvolupament local, tècnic mediambiental, meteoròleg, urbanista, tècnic de cadastre, pèrit judicial, gestor d'empreses turístiques, consultor, etc.

 

«Volem transmetre als participants que estudiar Geografia ajuda a la comprensió de fenòmens actuals com ara el canvi climàtic, les migracions, el despoblament rural, etc. i que el seu aprenentatge compta amb mitjans tècnics com ara els sistemes d'informació geogràfica (SIG) i sortides de camp», explica una de les organitzadores de l'Olimpíada a la UdL, Montse Guerrero.

 

També et poden interessar…