Lleida

Arriba la primera Fira Maker a Lleida

El moviment Maker defensa la revolució tecnològica des de la ciutadania

Marta Romera
  • novembre 7, 2022
  • 4 min read
Arriba la primera Fira Maker a Lleida

El moviment Maker és un corrent que neix als Estats Units, concretament a Califòrnia, durant la primera dècada del mil·lenni. Si l’haguéssim de definir, el moviment Maker defensa la revolució tecnològica des de la ciutadania, utilitzant com a recursos el programari de codi obert i la tecnologia existent.

 

Els makers són els nous inventors, tecnològics i disruptius que, hackejant hardware i software, creen noves aplicacions per a la tecnologia existent. De l’esperit maker neix la fabricació digital amb impressores 3D, talladores làser, fresadores, i tota mena d’eines que serveixen per fer noves creacions amb electrònica de codi obert.

 

Robots, drones, automatismes… el món maker resol qüestions quotidianes amb recursos avançats baix cost, basant-se en la ideologia del DIY (Do It Yourself o Fes-ho tu mateix).
Tecnologies casolanes per resoldre problemes casolans i divertir-se fent-ho.
Els makers són els frikis de la tecnologia.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els divendres vinents 11 i dissabte 12 de novembre arriba la Primera edició de la Fira Maker Lleida al Mercat del Pla. En ella es reuneixen aficionats, empreses i institucions, al voltant del món maker i de la seva filosofia DIY.

 

Podrem veure robots, drons, maquinària especialitzada de fabricació digital i tot el que es pot fer amb ella (impressió 3D, tall i gravat amb làser, fresat, etc…) tota mena d’aplicacions electròniques avançades amb tecnologia col·laborativa de codi obert, i un llarg etcètera d’aplicacions tecnològiques que divertiran a petits i grans.

 

Durant tot el dia, a més hi haurà activitats organitzades pels expositors i per experts en totes les disciplines relacionades amb el món Maker. Conferències, xerrades, taules rodones, demostracions, competicions… Aquestes activitats es realitzaran en els estands dels expositors però també en l’escenari i la zona demo habilitades dins del recinte del Mercat del Pla. Al mateix temps les demostracions i proves aèries tindran lloc, durant el dissabte, a l’Aeroport d’Alguaire.

Una de les iniciatives més originals i atractives que és fan a la Fira, és la creació d’una maqueta gegant de la Seu Vella fabricada amb impressió 3D i fabricada de forma distribuïda. És a dir, el monument s’ha dividit en petites peces de 20 x 20 cms. i aquestes han estat fabricades per voluntaris repartits al llarg de tot el país (i més enllà) en les seves impressores 3D.

 

Durant la fira ajuntarem les peces, es podrà veure el monument muntat i els Amics de la Seu Vella ens explicaran les principals característiques. Posteriorment, acompanyaran als assistents a fer visites guiades pel turó de la Seu Vella o es podrà visitar el monument real. Per tal que la canalla en pugui gaudir, el divendres s’han organitzat visites escolars a la Fira, als que ja s’han inscrit força escoles de tota la província.

Tant divendres com dissabte la fira romandrà oberta de 10h del matí a 21h del vespre, tenint l’entrada un cost testimonial d’1€, per tal d’oferir un bon control d’accés i una experiència enriquidora i agradable per a tothom. Així i tot, és fàcil trobar invitacions que es distribuiran amb la premsa local i mitjançant els espònsors i expositors. Els estudiants i professorat tenen l’entrada gratuïta, així com els nens que disposin del carnet jove. La intenció és que ningú es quedi sense visitar la 1a Fira Maker Lleida.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *