La central hidroelèctrica de Camarasa celebra el seu centenari amb un cicle musical

La primera edició del cicle musical ‘A Contracorrent‘ aterra el pròxim 23 de setembre a les 12h a la central hidroelèctrica de Camarasa. Aprofitant les celebracions del centenari de l’espai industrial, la iniciativa oferirà un concert a càrrec de la cantautora d’Artesa de Segre, Maria Baró. A banda del concert, l’acte oferirà una proposta gastronòmica als assistents. L’aforament és limitat i les inscripcions es poden fer enviant un correu electrònic a ajuntament@camarasa.cat.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La proposta està impulsada per l’associació ‘Pirineu.watt’, juntament amb Endesa i té l’objectiu de posar en valor el patrimoni industrial i turístic del Pirineu i Ponent, fusionant la cultura. Segons l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso Cantón, «el cicle suposa ampliar l’oferta d’oci a les nostres contrades, aprofitant un espai històric que va suposar un puntal pel nostre municipi».

Les centrals hidroelèctriques de Talarn i Camarasa han engegat aquest projecte per fer valdre el patrimoni hidroelèctric. De fet, Talarn ja va encetar la iniciativa el passat 2 de setembre, a la corresponent Central Hidroelèctrica D’altra banda, l’Associació ‘Pirineu.watt‘, juntament amb els principals equipaments de patrimoni industrial del Pirineu occidental i Lleida i la companyia Endesa, fa anys que treballen per a divulgar el patrimoni hidroelèctric i crear xarxa entre els equipaments turístics i culturals que hi ha al voltant d’aquest entorn.

Durant el 2024, l’organització preveu poder augmentar el nombre de propostes en altres espais com el Museu de l’Aigua, a Lleida, les centrals hidroelèctriques de Capdella, Tavascan, Oliana i Sopeira.