Categories: Comarques

Primer vehicle elèctric compartit a les comarques de Ponent

El Palau d’Anglesola presenta aquest divendres un vehicle elèctric compartit que entra en funcionament. La iniciativa és fruit de la cooperativa Som Mobilitat, l’Associació Leader de Ponent i l’Ajuntament del municipi del Pla d’Urgell, que han unit esforços per impulsar aquest projecte de mobilitat sostenible.

El vehicle, un Renault Zoe, compta amb una autonomia de més de 200 quilòmetres i estarà al servei de totes aquelles persones o institucions que es facin sòcies de la cooperativa Som Mobilitat, entitat propietària del vehicle que gestiona el servei.

NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El cotxe estarà ubicat al costat del pavelló poliesportiu municipal i en els pròxims dies es presentarà el servei a empreses i institucions del municipi i a tota la comarca alhora que es durà a terme una campanya informativa al conjunt de la ciutadania sobre el funcionament del servei, tarifes i l’aplicació mòbil per fer la demanda del vehicle.

 

L’Associació Leader de Ponent ha impulsat l’establiment d’aquest servei al municipi fent una aportació inicial en règim de prepagament, en el marc del projecte de cooperació ENFOCC, el qual té com a finalitat fer arribar a les entitats locals, als diferents sectors econòmics i a la població en general la idea que una nova cultura energètica i forestal és possible.

 

La implantació del vehicle elèctric presenta doncs una sèrie d’avantatges i oportunitats per al desenvolupament d’una mobilitat sostenible. Permet la integració de les energies renovables en un sector que depèn dels derivats del petroli en un percentatge proper al 95% i es redueix la dependència vers aquests derivats. A més, també contribueix en la millora de la qualitat de l’aire als municipis i es redueix l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

 

La mobilitat elèctrica compartida potencia la transició cap a un model energètic sostenible i fomenta el consum responsable en l’àmbit de la mobilitat.

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola

L’Ajuntament del Palau d’Anglesola treballa per potenciar accions sostenibles, en concret l’octubre del 2021, ja va fer una acció de reducció de consum energètic al fer el canvi d’enllumenat a tecnologia LED, obtenint un estalvi del 60%. També ha implantat un pla pilot de recollida selectiva a partir del sistema d’identificació personal. I per altra banda, es va sol·licitar accions d’eficiència energètica i energies renovables als fons Next Generation, en concret al programa DUS5000. Avui dia, l’Ajuntament del Palau d’Anglesola ja disposa d’un carregador elèctric que permetrà potenciar l’ús del vehicle compartit.

L’Associació i la transició energètica a Ponent

L’Associació Leader de Ponent fa anys que treballa per tal de generar un debat conscient i participatiu sobre temes energètics a les Terres de Ponent. Fruit del projecte de cooperació ENFOCC, que té com a objectiu fer arribar al públic la idea que una nova cultura energètica i forestal és possible, i amb un escenari gairebé incipient sobre aquesta temàtica al territori, l’any 2017 l’Associació va voler revertir aquesta mancança i va constituir la Taula de debat sobre la Transició Energètica a Ponent. En aquest espai de trobada, s’hi generen discussions al voltant de l’emergència climàtica amb experts i/o representants del sector per tal de conèixer iniciatives o projectes i propiciar la col·laboració i cooperació públicoprivada. Formen part d’aquesta taula els tècnics de l’Associació Leader de Ponent, els quatre Consells Comarcals (Urgell, Pla d’Urgell, Garrigues i Segrià), així com personal tècnic públic i privat d’entitats del territori.

Mar Laborda

Recent Posts

Els consumidors espanyols, infidels a les marques i amants de les botigues físiques

Malgrat l'auge del comerç electrònic, els espanyols continuen mostrant la seva preferència per les botigues…

11 hores ago

Desarticulada una organització criminal dedicada a l’explotació de treballadors estrangers a Catalunya

La Guàrdia Civil i la policia nacional han desarticulat una organització criminal dedicada a l'explotació…

11 hores ago

La segona edició de la Fira del Col·leccionisme de Playmobil fa parada a Torre-serona

El vicepresident de la Diputació, Agustí Jiménez; la presidenta de l'Associació Playchic, Sílvia Caravaca i…

14 hores ago

La Paeria de Lleida convocarà un concurs d’idees en l’àmbit de seguretat

La Paeria convocarà un concurs d'idees adreçat a les empreses del Parc Científic perquè presentin…

15 hores ago

Surt als carrers de Lleida la dansa per arribar a tots els públics

Lleida celebra el Dia Internacional de la Dansa, amb una programació que s'estendrà del 19…

16 hores ago

La Guàrdia Urbana de Lleida tindrà operatius agents formats per pilotar drons de vigilància

La Guàrdia Urbana de Lleida tindrà operatius a partir de la setmana vinent un total…

16 hores ago