Cultura

Primer relleu de càrrecs en 3 anys a la Festa de Moros i Cristians de Lleida

L’Associació celebra diumenge a la Seu Vella el Mig Any, l’acte protocolari d’inici del nou curs fester

Marta Romera
  • novembre 10, 2022
  • 2 min read
Primer relleu de càrrecs en 3 anys a la Festa de Moros i Cristians de Lleida

L’Associació de la Festa de Moros i Cristians de Lleida celebra diumenge, dia 13 de novembre, a la Seu Vella i a partir de les 12.00 hores, el Mig Any Fester, un acte protocol·lari dins el calendari de l’entitat en el que es comença al nou curs que ha de tenir el seu gran esclat amb la Festa de Moros i Cristians del mes de maig.

 

El mateix acte serveix per escenificar el relleu de l’honor i la representació dels que han estat capitans i càrrecs durant l’any. Després de tres anys amb els mateixos capitans i càrrecs de les comparses a causa de la pandèmia, enguany es farà tot el protocol establert perquè nous festers assumeixin la representació de les comparses i de les capitanies.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

En concret, la capitania mora passa de la comparsa dels Banu-Hud als Al·leridís i el nou caid serà Jordi Suñé. En el cas del bàndol cristià, els Anglesola traspassen la capitania als
Pallaresos i, en concret, a Adrià Vidal. Cal recordar que les capitanies es van rellevant de manera rotatòria entre les tres comparses mores i les tres cristianes.

 

Un any més, la música també serà protagonista del Mig Any Fester i es comptarà amb la participació d’Ilerband, la banda de carrer de Lleida integrada dins la Banda Municipal de la Ciutat de Lleida, encapçalada pel seu director, Adrià Urrea, que interpretarà diverses marxes mores i cristianes, així com l’himne de l’Associació “Yurida”, del mestre Azael Tormo Muñoz.

L’acte consistirà en una entrada de les comparses mores i cristianes a la nau central de la Seu Vella acompanyades de la música de marxes, el relleu dels càrrecs i, finalment, el dels capitans, que rebran les espases dels seus antecessors. L’acte acabarà amb els parlaments de les autoritats i amb la interpretació i desfilada de la coneguda marxa ‘Ximo’. El Mig Any Fester, com sempre, és un esdeveniment obert a tothom i gratuït.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *