Cultura

Primer Escorxadijous de la nova programació de LaTemporada Lleida

'Lo Faunal' del ballarí Pol Jiménez en què barreja dansa i mitologia

Marta Romera
  • gener 12, 2023
  • 2 min read
Primer Escorxadijous de la nova programació de LaTemporada Lleida

Arriba el primer Escorxadijous dins de la nova programació de LaTemporada Lleida. Es tracta de ‘Lo Faunal’, un espectacle en què el ballarí Pol Jiménez barreja dansa i mitologia. Aquest dijous, a les 21 hores, el Teatre de l’Escorxador, acull aquesta peça que és un exemple definitiu de la dansa que es reinventa. “Lo Faunal” és un trànsit per la interespècie construït des del que es coneix com a dansa espanyola, de la qual es desclassifiquen les quatre branques (folklore, escola bolera, dansa estilitzada i flamenc), que són travessades per la figura del faune.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Pol Jiménez encarna aquesta figura mitològica, que fantasieja amb les nimfes durant la migdiada. Per fer-ho, parteix del faune de la dansa clàssica de Nijinski. Tanmateix, tant l’intèrpret com el director de la peça, Bruno Ramri, se centren en la idea que el faune no és tant un personatge mitològic com una condició.

 

Tanmateix, tant l’intèrpret com el director de la peça, Bruno Ramri, se centren en la idea que el faune no és tant un personatge mitològic com una condició. A ‘Lo Faunal’, Pol Jiménez encara desenvolupa el seu interès per la identitat, com ja va fer a ‘l’Oscil·lant’, amalgamant les possibilitats de la identitat de gènere, però aquesta vegada ho fa sota una entitat que es construeix entre el que és humà i el que és animal, entre el fet real i el fet imaginari.

 

Les entrades (10 € general / 9 € Amic/Amiga de LaTemporada) es poden comprar a les taquilles de l’Auditori Municipal Enric Granados, Teatre Municipal de l’Escorxador i al web de LaTemporada Lleida.

Cal recordar el descompte d’Amic/Amiga de LaTemporada amb què es podrà gaudir d’un 10% de descompte a tots els espectacles de la programació municipal d’arts escèniques. Amb els abonaments 3 i 5 també es pot aconseguir fins a un 25% d’estalvi entre 36 espectacles, així com triar la millor localitat. A més, els estudiants de música, teatre i dansa que siguin menors de 20 anys es poden aplicar el 50% de descompte fent aquest tràmit online.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *