Meteo

Alerta per la previsió de fort vent a Catalunya

L’episodi de fort vent començarà divendres i s’allargarà fins al migdia de dissabte

Mar Laborda
  • març 9, 2023
  • 2 min read
Alerta per la previsió de fort vent a Catalunya

Protecció Civilde la Generalitat ha activat la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per Risc de Vent a Catalunya VENTCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes de vent previst per aquest divendres 10 de març a la meitat oest de Catalunya que s’allargarà fins dissabte al migdia.

Segons el Servei Meteorològic de CatalunyaSMC es preveu un episodi de vents de component oest amb ratxes que podran superar els 72 km/h per aquest divendres i fins al migdia de dissabte a la meitat oest de Catalunya i es podrà estendre fins al Ripollès.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

 

A més, també en l’àmbit urbà cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals a la via pública. Preventivament, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrere de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Mar Laborda
Sobre l'Autor

Mar Laborda

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *