Sense Categoria

Els preus pugen dues dècimes a l’agost a Lleida i situen la inflació anual en el 2,6%

Avatar
  • setembre 12, 2018
  • 3 min read
Els preus pugen dues dècimes a l’agost a Lleida i situen la inflació anual en el 2,6%

Els preus van pujar dues dècimes a l'agost a Lleida en relació ambl juliol i van situar la taxa d'inflació anual en el 2,6%, la mateixa taxa que la registrada al juliol (2,6%), segons les dades publicades aquest dimecres per l'institut d'estadística espanyol. La inflació a Lleida se situa quatre dècimes per sobre de la registrada a Catalunya i a l'estat espanyol.

 

La caiguda de la inflació en una dècima aquest mes d'agost en termes anuals s'explica perquè el preu dels carburants, els paquets turístics i els allotjaments hotelers tot i pujar ho van fer amb menys intensitat que a l'agost de l'any passat. Per contra, mentre que aquestes cistelles del transport, oci i cultura i hotels, cafès i restaurants han refredat els preus per fer front a la desacceleració del sector turístic, la factura elèctrica i els preus de les fruites de temporades escalfaven la inflació.

 

Al juliol van baixar fins a vuit dècimes

Els preus van caure vuit dècimes al juliol en relació al juny a la demarcació de Lleida i van deixar la inflació anual en el 2,6%, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE). La taxa registrada a Lleida va ser tres dècimes superior a la del conjunt de Catalunya (2,3%) i va superar en quatre dècimes a la xifra d'inflació anual del conjunt de l'estat espanyol (2,2%). La inflació anual del juliol es va situar una dècima per sota de la taxa anual registrada al juny al conjunt de comarques lleidatanes.

 

Lleida va registrar la mateixa inflació que Girona i Tarragona mentre que la de Barcelona es va situar per sota, en el 2,2%. L'IPC català continua la tendència iniciada al maig amb l'increment de preus dels carburants i els lubricants, els derivats del petroli, i la pujada de preus de les fruites fresques de temporada. A Catalunya, els preus al juliol van baixar sis dècimes en relació al juny per l'impacte de les rebaixes d'estiu. Els preus que més van augmentar van ser els del transport -subgrup que inclou els carburants- amb una pujada anual del 5,9% a Lleida i de l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i altres combustibles que van pujar un 5,9%. Es tracta del tercer mes consecutiu amb una taxa d'inflació superior al 2% (al juny va ser del 2,7% i al maig del 2,4%) mentre que a l'abril se situava en l'1,3%.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *