Societat

Males notícies: Els preus dels carburants continuen a l’alça

En comparació amb l'any passat, la gasolina és un 8,5% més cara i el dièsel s'enfila un 23,7%

Marta Romera
  • gener 12, 2023
  • 2 min read
Males notícies: Els preus dels carburants continuen a l’alça

Els preus dels carburants continuen el 2023 a l’alça, coincidint amb les primeres setmanes sense el descompte de 20 cèntims al litre fixat pel govern espanyol des de l’abril passat. Així, segons el Butlletí Petrolier de la Unió Europea publicat aquest dijous, el preu de la gasolina pujarà per segona setmana consecutiva, fins als 1,616 euros, un 2% més que la setmana anterior, mentre que el preu del gasoil augmentarà un 1,26%, fins als 1,681 euros. Si es compara amb les dades publicades el 28 de març, les darreres abans de l’entrada en vigor de la bonificació de 20 cèntims, el preu de la gasolina ha caigut un 12,8%, ja que aleshores es trobava a 1,818 euros, i el del gasoil ho ha fet en un 9,5% (1,837 euros).

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Els carburants, però, es continuen mantenint per sobre el mateix període de fa un any. Així, si es compara amb les dades publicades el 10 de gener del 2022, el preu de la gasolina és un 8,5% superior als 1,489 euros d’aleshores. En el cas del gasoil, s’enfila un 23,7%, quan a principis de gener es va situar en els 1,359 euros. Aquest 31 de desembre, el govern espanyol va donar per finalitzat el descompte de 20 euros per litre i només es limitarà a sectors professionals.

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *