Sense Categoria

Els preus baixen una dècima més que al juliol a Catalunya

LleidaDiari
  • setembre 13, 2022
  • 3 min read
Els preus baixen una dècima més que al juliol a Catalunya

L'IPC a Catalunya es manté per sobre dels dos dígits a l'agost i s'ha situat en el 10,2%, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Es tracta d'una dècima menys que al juliol i la segona pujada més alta des que es tenen registres per comunitats autònomes –el 2002-.

 

L'increment ha continuat impulsat, sobretot, per l'electricitat, el gas i els combustibles i els aliments. Al conjunt de l'Estat la inflació s'ha enfilat fins al 10,5%, una dècima més del que va pronosticar l'indicador avançat, i tres dècimes menys que al juliol. Destaca, també, la pujada anual del preu dels aliments, que enguany són un 13,8% més cars que fa un any. És el creixement més alt des de l'inici de la sèrie, el gener de 1994.

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

Imatge d'una persona comprant oli

Els preus baixen una dècima més que al juliol a Catalunya | LleidaDiari.cat

 

A les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran

L'Índex de Preus del Consum (IPC) anual a les comarques de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran del mes d'agost ha baixat dues dècimes en comparació amb el registrat al juliol. Això no obstant, la xifra es manté per sobre dels dos dígits amb 12,2 punts, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

 

Els preus han baixat lleugerament, 3 dècimes, en l'àmbit de l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i altres combustibles. La davallada es nota més en el transport, que passa dels 15,6 punts del juliol a 11 a l'agost. Per contra, els preus dels aliments i les begudes continuen a l'alça amb una pujada de 6 dècimes fins als 14,2 punts. Els preus en restaurants i hotels també s'han encarit passant dels 7,3 als 8 punts.

 

Al conjunt de Catalunya, l'IPC també es manté per sobre dels dos dígits, però baixa fins al 10,2%, una dècima menys que al juliol. És la segona pujada més alta des que es tenen registres per comunitats autònomes. Al conjunt de l'Estat la inflació ha pujat fins al 10,5%, una dècima més del que va pronosticar l'indicador avançat, i tres dècimes menys que al juliol. El preu dels aliments és enguany un 13,8% més car que fa un any.

LleidaDiari
Sobre l'Autor

LleidaDiari

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *