Tot i que sembli impossible: El preu de la llum torna a marcar rècord

El preu de la llum per als clients de tarifa regulada s'enfilarà aquest dimarts fins als 459,4 euros/MWh, segons les dades de l'Operador del Mercat Ibèric de l'Energia (OMIE). Es tracta d'un 8,5% més que el preu d'aquest dilluns (423,36 euros/MWh) i marca, de nou, un rècord d'ençà que va entrar en vigor l'excepció ibèrica, a mitjans de juny.

 

Fins al moment el preu màxim es va pagar el dimecres passat, quan el cost de l'electricitat va superar els 436,25 euros/MWh. Per aquest dimarts destaca la pujada de la compensació pel gas, que es dispara fins als 257,44 euros/MWh, el valor màxim des que s'aplica. El preu final és el resultat de sumar el preu mitjà de la subhasta al mercat majorista (201,96 euros/MWh) i la compensació que es pagarà a les centrals de cicle combinat per l'aplicació del topall del gas (257,44 euros/MWh).

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

L'escalada del preu de la llum arriba després que Gazprom, gasista estatal russa, informés que tancarà el flux de gas a través del gasoducte Nord Stream 1 durant tres dies a partir del pròxim 31 d'agost per tasques de manteniment.