El preu de la llum retrocedeix lleugerament en ple topall pel preu del gas

El preu de la llum es moderarà aquest dissabte i se situarà en els 212,02 euros MWh, un 20,4% menys que el preu fixat divendres, segons va informar aquest divendres al migdia l'Operador del Mercat Ibèric d'Energia (OMIE).

 

[predef]nou-whatsapp-lleidadiari-646[/predef]

 

Concretament, el preu en el mercat majorista se situarà en els 146,54 euros MWh, un 17,6% menys, mentre que la compensació ha baixat pel topall del gas ha baixat fins als 65,48 euros, un 26% per sota. D'aquesta manera, el preu de l'energia retrocedeix lleugerament en el quart dia amb el topall pel preu del gas en vigor i deixant enrere els 266 euros que es van aplicar divendres, el valor més alt des de l'abril.

 

 

L'excepció ibèrica del mercat elèctric, aprovada per la Comissió Europea, limita el preu del gas per la generació elèctrica a una mitjana de 48,8 euros el MWh durant un any, tot i que aquest mecanisme comença aplicant uns 40 euros MWh. Amb aquest mecanisme, es deixa de pagar a les centrals de cicle combinat i de carbó el preu real, repartint-lo en les diferents subhastes del mercat. D'aquesta manera, seran els consumidors amb tarifa regulada o els que estan al mercat lliure, però amb una tarifa indexada que pagaran la diferència amb la seva factura.