Societat

El preu de la llum s’enfila després del mínim per Nadal

L'hora més cara serà entre les vuit i les nou del vespre amb una punta de 189,26 euros per MWh

Marta Romera
  • desembre 26, 2022
  • 2 min read
El preu de la llum s’enfila després del mínim per Nadal

El preu de la llum s’enfila clarament aquest dilluns fins als 80,31 euros MWh després del mínim de 10,63 euros marcat per Nadal, el preu més baix des del maig del 2021, segons l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE). Tot i aquest repunt de 70 euros i el 700%, el cost de l’electricitat se situa per sota de fa una setmana –el dilluns 19 de desembre- quan era de 96,41 euros MWh. En comparació amb fa un any, el preu de la llum per Sant Esteve s’ha abaratit un 43% (188,53 euros MWh). Per franges horàries, i exclòs l’ajust, l’hora més cara serà entre les vuit i les nou del vespre amb una punta de 189,26 euros MWh, mentre que la franja més barata serà entre les quatre i les sis de la matinada amb 24,10 euros per MWh.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Si no existís l’anomenada ‘excepció ibèrica’, el preu majorista de l’electricitat aquest Sant Esteve seria de 129,25 euros MWh, uns 50 euros més cara, segons ha detallat el Ministeri de Transició Ecològica i Repte Demogràfic. En comparació amb altres països de l’entorn, Espanya continua amb l’electricitat més barata amb relació a Itàlia (172,3 euros MWh), Grècia (198,2 euros MWh) o Irlanda (216,8 euros MWh).

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *