Societat

El preu de la llum per dimarts marca el mínim d’aquest any

Es tracta del valor més baix des de principis d'any

Laura Biela
  • gener 16, 2023
  • 2 min read
El preu de la llum per dimarts marca el mínim d’aquest any

El preu de la llum per a aquest dimarts serà de 4,48 euros per MWh, la xifra més baixa d’aquest any gràcies a la producció d’energia eòlica, segons l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE). A més, suposa un 61,75% menys que el preu d’avui, que va quedar fixat en 11,71 euros per MWh. 

D’aquesta manera, s’acosta als mínims de finals del 2022, quan es va arribar als 1,82 euros per MWh el passat 30 de desembre, la xifra més baixa des del gener del 2021. El preu final per a aquest dimarts és el resultat de la mitjana de la subhasta del mercat majorista, que és de 5,1 euros per MWh, i el topall del gas, que suma una jornada més un valor negatiu i restarà 0,62 euros per MWh.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

La franja més barata serà entre les cinc i les sis del matí, amb 0,65 euros per MWh i la més cara entre vuit i nou del vespre, amb 17,50 euros per MWh.

Els 4,48 euros per MWh d’aquest dimarts contrasten amb els 244,67 euros per MWh de fa un any, quan aleshores no s’aplicava el topall del gas i el pes de l’energia eòlica era menor.

L’episodi de vent per aquest dimarts ha afavorit també una major producció d’energia eòlica juntament amb la solar fotovoltaica mentre que el pes del cicle combinat es reduirà a mínims.

Laura Biela
Sobre l'Autor

Laura Biela

Laura Biela Abad (Lleida, 1987). Llicenciada en Periodisme per la Universidad Carlos III de Madrid. Directora de LleidaDiari.cat des de l'any 2017, després que el digital lleidaalminut.com, nascut al 2012, canviés de color i d'imatge per convertir-se en LleidaDiari.cat. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *