Societat

El preu de l’habitatge a l’eurozona durant el segon trimestre s’enfila

Marta Romera
  • octubre 9, 2022
  • 2 min read
El preu de l’habitatge a l’eurozona durant el segon trimestre s’enfila

El preu de l’habitatge a l’eurozona durant el segon trimestre va créixer un 9,3% respecte a l’exercici anterior. La taxa és cinc dècimes més baixa que la registrada al primer trimestre, però acumula un any sencer amb increments superiors al 9%, segons les dades publicades aquest divendres per l’Eurostat.

 

Pel que al conjunt de la Unió Europea, l’augment va ser del 9,9%, també cinc dècimes menys que el trimestre anterior. Quant a les dades intertrimestrals, l’habitatge es va encarir un 2,3% a l’eurozona, set dècimes per sobre la taxa registrada entre desembre del 2021 i març del 2022, mentre que a la zona euro la pujada també va ser del 2,3%, superior a la del 2% corresponent al trimestre anterior.

A l’estat espanyol, el preu de l’habitatge durant el segon trimestre va créixer un 8,1% en termes interanuals, lleugerament per sota la variació corresponent al període entre gener i març (+8,5%).

 

Pel que fa a la variació intertrimestral, aquesta va ser de l’1,9%, set dècimes menys en comparació amb el darrer increment.

 

Per països, destaquen les pujades registrades a Estònia (+27,4% respecte a l’any passat), la República Txeca (+23,1%) i Hongria (+22,8%). Estònia, a més, també encapçala la llista de països on més va créixer el preu de l’habitatge durant els últims tres mesos. En concret ho va fer un 8%, seguit per les variacions anotades a Lituània (5,9%), Letònia i Eslovàquia (+5,5%).

Marta Romera
Sobre l'Autor

Marta Romera

Marta Romera (Castelló de la Plana, 1989). Llicenciada en periodisme per la URV. Redactora de LleidaDiari.cat des del 2017. Durant cinc anys va ser redactora al diari 'La Mañana' de Lleida i en l'actualitat col·labora a Onda Cero Lleida. També és corresponsal de l'Agència EFE a la demarcació de Lleida. El meu Linkedin

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *