Sense Categoria

El preu de la gasolina puja coincidint amb les vacances

Avatar
  • juliol 19, 2017
  • 4 min read
El preu de la gasolina puja coincidint amb les vacances

Un home posant benzina | CatalunyaDiari.cat

 

Després de més de dos mesos baixant de manera constant, el preu de la gasolina ha pujat coincidint amb l'arribada de les vacances. El preu mitjà de la gasolina 95 va arribar al màxim d'aquest 2017, a mitjans d'abril, amb un total d'1,264 euros el litre, i va caure a finals de juny fins a un mínim d'1,173 euros el litre. Tot i així, aquest preu no s'ha mantingut, sinó que ha continuat pujant durant aquestes dues primeres setmanes de juliol fins a arribar a l'1,181 euros el litre. El gasoil A, per la seva banda, ha seguit un increment paral·lel, i ara té un preu d'1,058 euros el litre. Amb això, podem observar que el preu de la gasolina és un 1,8% més cara que l'any passat, quan costava 1,160 euros el litre, trencant així amb la tendència de baixada dels últims anys.

L'alt preu del combustible és un motiu de preocupació entre els conductors, sobretot en aquests mesos d'estiu que la gent emprèn viatges més llargs, i trobar-lo a un preu més assequible podria significar un gran estalvi per a ells. Tal com informa 'El Periódico', dues de les gasolineres de gasoil més barates de l'Estat espanyol són a Catalunya. Una d'elles és a Vic, al carrer de Lleida, on el preu del combustible es troba a 0,899 euros el litre. L'altre és a Girona i, amb un preu de 0,895 euros per cada litre de gasoil, és ara mateix la tercera gasolinera més barata del territori. Pel que fa a la gasolina 95, l'estació de servei del centre comercial Alcampo de Sant Boi de Llobregat s'emporta la primera posició amb un preu d'1,044 euros el litre. A aquesta la segueixen, l'Alcampo de Sant Adrià de Besòs i una benzinera B-Oil del districte de Sant Martí de Barcelona, les dues amb un cost d'1,048 euros el litre. La més cara es troba al Montseny amb un preu mitjà d'1,299 euros el litre. D'aquesta manera, omplir un dipòsit de 50 litres a la més barata, suposa uns 52,20 euros, mentre que omplir-lo a la més cara costa 64,95 euros, 13 euros més cara.

 

 

La llista, que pot trobar-se al portal 'Diesel o Gasolina', s'actualitza diàriament. 

1. GMOIL a Logroño, carrer de Cordonera (0,889 €/l)

2. GMOIL a Carbajosa de la Sagrada, carrer de Primera (0,889 €/l)

3. Servioil a Palafrugell, carrer de Cadaqués (0, 895 €/l)

4. E.S. Bardenas a Tudela, polígon La Serna (0,897 €/l)

5. Alcampo a Utebo, carretera Saragossa-Logroño (0,889 €/l)

6. GHC Soria a Arcos de Jalón, Polígon Industrial La Malita (0,899 €/l)

7. E.S Rivera a Villarcayo, carrer de San Roque (0,899 €/l)

8. GMOIL a Vic, carrer de Lleida (0,899 €/l)

9. Estaciones Arnedo a Pradejón, carretera N-232 (0,899 €/l)

10. Agropecuaria a Fraga, camí de Torrente (0,9 €/l)

Pel que fa al biodièsel, Catalunya compta amb diverses opcions que figuren entre les opcions més barates de tot l'Estat espanyol. Una gasolinera a Barcelona (carrer de Pujades) i una a Tarragona (Autovia AP-01) són les que encapçalen la llista pel que fa a aquest combustible. Per altra banda, la Sense Plom 98 més barata de l'Estat la trobem a l'avinguda Fabregada de l'Hospitalet de l'Infant i té un preu d'1,099 euros el litre. Les benzineres BonArea són les que tenen un preu mitjà més barat amb un preu d'1,059 euros el litre per la gasolina 95, seguides de l'Esclatoil, amb un preu d'1,099 euros el litre. Les BP, les Repsol i les Cepsa són les més cares, superant l'1,21 euros el litre.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *