Foto: El preu que demanen per una aquarel·la inèdita de Dalí

La casa de subhastes Subarna posarà a la venda una aquarel·la inèdita de Salvador Dalí, pintada l’any 1951, amb un preu de sortida de 100.000 euros. Dalí va regalar aquesta obra, que destaca per la presència de la ‘Reina de Papallones’, a Margarida Puig Gabarró, filla del conegut empresari i mecenes Albert Puig, amb qui mantenia una relació estreta, en la seva festa de 18 anys. La peça original va ser tan ben rebuda per la família que el decorador encarregat de la festa va decidir reproduir-la en una tela de grans dimensions, instal·lant-la com a mural al jardí. Aquesta reproducció, però, va desaparèixer durant la celebració.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T’enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

El robatori es va mantenir ocult, però el 1974, un nord-americà anomenat Hugh Johnston la va adquirir per al seu hotel a través d’un marxant misteriós. La identitat del venedor mai va ser revelada, segons Subarna. L’obra forma part del període artístic en què Dalí va destacar la papallona com a element simbòlic i representatiu. Entre el 1950 i el 1957, l’artista va ser l’encarregat de crear la cartelleria dels Congressos Internacionals de la Seda, utilitzant la papallona, el cuc i el capoll amb fil com a referències a l’origen natural d’aquest material.

És rellevant tenir en compte que Albert Puig, el receptor de l’obra, era propietari d’una destacada sederia, i Subarna considera que aquesta connexió és «inseparable» de la peça artística regalada a la seva filla. L’aquarel·la serà subhastada el 30 de novembre amb un preu de sortida de 100.000 euros i inclou una dedicatòria.