Quim Torra, a Pedro Sánchez: «No votarem els pressupostos»

Quim Torra i Roger Torrent durant la compareixença institucional d'aquest divendres

Quim Torra i Roger Torrent durant la compareixença institucional d'aquest divendres | Cedida

 

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha estat d'allò més taxatiu aquest divendres al vespre i ha explicat que «li retirem el suport a Pedro Sánchez». Quelcom que comporta, de retruc, que els partits sobiranistes «no votarem els pressupostos»

 

En aquesta línia, Quim Torra, que aquesta tarda s'ha personat a la presó de Lledoners per saludar els presos, ha reaccionat a la petició de la Fiscalia de 25 anys de presó per a Oriol Junqueras, així com d'entre 16 i 17 anys per a la resta d'encausats per al conflicte polític català que ha presentat aquest divendres. 

 

Més de 200 anys de presó

«Vaig demanar a Sánchez que fes una oferta de referèndum vinculant i acordat i la resposta han estat més de 200 anys de presó. No podem votar aquests pressupostos. La monarquia aquí ja s'ha acabat, que no estem disposats a tolerar aquesta repressió i que volem exercir el nostre dret a l'autodeterminació», ha sentenciat el president de la Generalitat.

 

Quim Torra i Roger Torrent duran la declaració institucional conjunta que han realitzat al Parlament

Quim Torra i Roger Torrent duran la declaració institucional conjunta que han realitzat al Parlament | Govern Generalitat 

 

D'aquesta manera Quim Torra ha acusat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, de ser «còmplice de la repressió» en «decidir no actuar». Per aquesta raó no li donaran suport i no votaran els pressupostos de l'Estat. «Que l'Advocacia de l'Estat acusi de sedició en comptes de rebel·lió no és un gest; és un menyspreu absolut als demòcrates empresonats», ha sentenciat.

 

Quim Torra s'ha posicionat així durant la declaració institucional, realitzada aquest migdia a l'auditori de la cambra, juntament amb el president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i en presència de diversos càrrecs electes i altres membres del Govern de la Generalitat. On el president ha acusat la Fiscalia d'actuar «amb anhel de venjança» i no pas amb «anhel de justícia» com hauria de ser.

 

Així doncs, Quim Torra i Roger Torrent han sentenciat en aquesta declaració institucional que «el govern espanyol ha perdut una oportunitat d'or per treure dels tribunals el conflicte que es viu a Catalunya i tornar-lo a la política, que és on ha de ser».