Sense Categoria

Presons expedienta a Jordi Sànchez per camuflar cartes per burlar les regles internes de Soto del Real

Avatar
  • novembre 27, 2017
  • 3 min read
Presons expedienta a Jordi Sànchez per camuflar cartes per burlar les regles internes de Soto del Real

Imatge d'arxiu de Jordi Sànchez. | Cedida

 

Institucions Penitenciàries ha expedientat el líder de l'ANC, Jordi Sànchez, per camuflar cartes entre els seus estris personals per saltar-se el reglament comú per a tots els interns de la madrilenya presó de Soto del Real.

 

Segons confirmen fonts penitenciàries, Sánchez haurà de respondre davant la Comissió Disciplinària de Soto del Real després que els funcionaris d'aquest centre descobrissin que «havia vulnerat el conducte reglamentari per a la sortida de la seva correspondència».

 

Per aquest motiu, s'ha sancionat amb una falta disciplinària Sànchez, que es troba a la presó des del 16 d'octubre juntament amb el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

Sànchez podrà fer les al·legacions que consideri davant la Comissió Disciplinària

Aquesta comissió és un òrgan multidisciplinari que vetlla per la sanció de les faltes disciplinàries: es reuneix diverses vegades al mes i està integrat pel director de la presó, els sotsdirectors de Règim i de Seguretat, el cap de Serveis, un funcionari i un jurista.

 

Les comunicacions de Jordi Sànchez amb l'exterior de la presó no estan intervingudes i també pot enviar als seus familiars paquets amb la seva roba perquè sigui rentada fora de les instal·lacions de Soto del Real.

 

Segons fonts d'aquest centre penitenciari, és en aquests paquets on ha estat interceptada part de la correspondència.

 

Igual que Cuixart i la resta d'exconsellers empresonats en Estremera i Alcalá-Meco per ordre judicial, Jordi Sànchez ocupa bona part del seu temps a la presó llegint i redactant cartes que després difonen mitjans de comunicació i repliquen els seus partidaris.

 

El passat 23 de novembre, per exemple, el diari 'Ara' va publicar una queixa seva pel fred que passava a la presó.

 

«No hi ha manera de contenir la voluntat d'un país», sostenia en la seva missiva, que acompanya a Carles Puigdemont en la llista per concórrer a les eleccions autonòmiques del 21 de desembre convocades en aplicació de l'article 155 de la Constitució.
 

Sentia la «calor» que rebia en forma de cartes de suport

Institucions Penitenciàries va denegar el 17 de novembre a Jordi Sánchez el trasllat a la presó catalana de Quatre Camins que havia sol·licitat per estar més prop de la seva família i del seu advocat.

 

L'endemà passat, el líder de l'ANC va presenciar durant la missa dominical com un intern acoltellava a un altre en el coll, precisant atenció mèdica a l'Hospital de la Pau.

Avatar
Sobre l'Autor

Redaccio

Deixa un Comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *