Ingressen a presó vuit lladres de rellotges de luxe que actuaven a Barcelona

Els Mosos van poder detenir els lladres de rellotges de Barcelona

Els Mossos van poder detenir els lladres de rellotges de Barcelona | Mossos d'Esquadra

 

Vuit lladres de rellotges de luxe que actuaven a Barcelona i tenien nombrosos antecedents policials van ser detinguts pels Mossos d'Esquadra la setmana passada i han ingressat a la presó. Les detencions s'han produït en dues operacions policials. Sis dels detinguts van ser sorpresos el 15 de febrer quan estaven realitzant un altre robatori d'un rellotge taxat en 40.000 euros en ple centre de la ciutat.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

El 17 de febrer dos dels detinguts van pujar en un taxi per fugir de la policia després d'haver robat amb molta violència el rellotge d'un turista valorat en 8.000 euros. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. El 15 de febrer un agent de paisà va sorprendre sis lladres quan estaven assaltant amb molta violència un home de nacionalitat espanyola que va patir lesions al canell de la mà. Els lladres van poder fugir amb un rellotge de 40.000 euros que no es va poder recuperar però es va poder identificar aquest home que té antecedents policials i es va emetre un requeriment policial de recerca i detenció. La resta de detinguts van ingressar a presó després de declarar davant el jutge.

 

 

Diversos assalts amb violència

 

En la segona actuació, els fets van tenir lloc el 17 de febrer. Agents del Grup de delinqüència Urbana de la comissaria de l'Eixample estaven patrullant pel centre de la ciutat per detectar carteristes i van veure dues persones que corrien creuant el Passeig de Gràcia, posant en risc la circulació dels cotxes i la seva integritat física, motiu pel qual van iniciar una carrera per tal de detenir-los. Els dos homes es van escapar en taxi però es va poder aturar el vehicle i detenir els homes que encara portaven el rellotge, valorat en 8.000 euros. La víctima havia estat un turista de nacionalitat anglesa quan sortia de l'hotel on s'allotjava.

 

  

  

Els lladres de rellotges de luxe utilitzen diferents identitats en funció del país on delinqueixen per tal de defugir l'acció de la justícia i de la policia. Per això la investigació dels Mossos sovint es centra en buscar quines identitats utilitzen per imputar-los els diferents antecedents policials també de l'estranger. Els lladres especialitzats en robatoris de rellotges de luxe actuen en grup. Cada membre del grup té unes tasques definides, que són cometre el robatori, facilitar el robatori distraient la víctima o encerclant-la i vigilar l'entorn per iniciar el seguiment de la víctima.