Confirmat: Els anys que passarà a la presó un traficant que venia droga a Lleida

Un dels acusats de traficar amb cocaïna, que comprava a l’Equador i venia a Lleida, ha acceptat 5 anys de presó en un judici de conformitat celebrat aquest dijous a l’Audiència de Lleida. Les parts han acordat rebaixar-li la pena inicial que demanava la fiscalia de 8 anys de presó en aplicar-li els atenuants de drogoaddicció i confessió. El pacte també contempla que l’home haurà de pagar una multa de 100.000 euros per un delicte de tràfic de drogues.

Es tracta de la persona a qui anava dirigit un paquet que contenia 1,33 quilos de cocaïna i que va ser interceptat a l’aeroport de Barcelona el 10 de desembre de 2021. La droga estava amagada dins d’una caixa de 35 quilos provinent de l’Equador que contenia suposats productes artesanals.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Davant la sospita que pogués contenir droga, el jutjat d’instrucció 3 de Lleida va autoritzar el lliurament vigilat del paquet. El 16 de desembre aquest acusat, juntament amb un altre home, van a recollir-lo i un cop obert el paquet intervingut, s’hi van trobar 79 atuells de terrissa amb diverses cànules que contenen un total d’1,33 quilos de cocaïna d’una puresa d’entre el 70% i el 74%, valorada en més de 80.000 euros.

 

La fiscalia acusava a tots dos d’un delicte de tràfic de drogues. L’altre home serà jutjat més endavant, ja que, tot i que s’havia presentat aquest dijous a l’Audiència, no se l’ha pogut jutjar perquè no constava que se li hagués pogut notificar la citació.

text