Presó provisional per al detingut pels apunyalaments de Lleida

Presó provisional per al detingut pels apunyalaments de Lleida| EP – Fotografia: Mossos d’Esquadra

 

El jutjat ha decretat aquest divendres presó provisional sense fiança per a l’estudiant de Medicina de 21 anys detingut com a presumpte autor de cinc apunyalaments a Lleida, quatre a immigrants, qui, segons el seu advocat, ha demanat perdó a les seves víctimes. 

El jutjat li imputa cinc delictes d’homicidi o assassinat en temptativa o alternativament cinc delictes de lesions, i també se li imputa un delicte d’incendi, va incendiar el seu habitatge el mateix dilluns a la tarda.
 
L’universitari, Alejandro R.V., es va lliurar dimarts a la policia local que hi havia davant de casa dient: “Sóc la persona que ha apunyalat a tota aquesta gent i vaig cremar casa meva. Vull confessar-ho tot”. 
 
El seu advocat, Jon Zabala, ha explicat que el seu client ha reconegut els fets, i ha explicat que va patir una ira incontrolable, afegint que en alguna ocasió havia intentat acabar amb la seva vida. Zabala ha volgut aclarir que encara que els Mossos parlen la xenofòbia com a presumpte agreujant en el cas no hi ha motius xenòfobs, i atribueix els llibres i els dibuixos de la parets de casa al “fruit de les seves possibles deliris”. 
 
Sosté el lletrat que el jove es troba en una situació psicològica que no va poder suportar: “El que està demanant és ajuda i en tot moment ha demanat a les víctimes i als familiars el perdó”, ha aclarit Zabala. Segons el seu advocat, Alejandro R.V., no s’està medicant i ha reconegut que en cap moment ha estat prou valent com per reconèixer aquests brots que ell tenia i que, segons el seu relat, porta patint anys. 
 
La detenció
L’intendent cap de la Policia Local, Josep Ramon Ibarz, i l’intendent cap de la comissaria de Mossos de Lleida, David Boneta, han explicat aquest divendres la detenció i les hores anteriors que va viure el detingut, al qual preveuen posar a disposició judicial aquest mateix divendres. 
 
L’estudiant de tercer de Medicina de 21 anys, Alejandro R.V., va cometre els cinc apunyalaments dilluns, va passejar tota la nit passant per les poblacions d’Algerri, la Portella i Almenar, entre d’altres, i va acabar a Balaguer. 
 
Dimarts, a Balaguer, va entrar en una cafeteria sobre les 17.00 hores, gairebé 24 hores després dels fets, va prendre un cafè i va demanar un taxi per tornar a casa, on va decidir lliurar-se i confessar-ho tot, com va corroborar després davant els Mossos, segons han explicat els policies. 
 
La policia autonòmica li atribueix cinc homicidis en grau de temptativa i un de danys per l’incendi del seu domicili, amb un possible agreujant d’ideologia xenòfoba (al seu pis van trobar llibres d’ideologia neonazi i dibuixos a la paret amb simbologia xenófoba). 
 
Tots fora de perill
Dues de les cinc víctimes estan donades d’alta, dues estan a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida i una a la Vall d’Hebron de Barcelona. Totes fora de perill. 
 
L’intendent de Mossos ha explicat que en l’operació hi ha hagut coordinació amb la Policia Local, i l’intendent de la local ha afegit que també hi ha hagut col·laboració del Cos Nacional de Policia.