A presó per posar una nena de 5 anys en aigua bullent a Terrassa

La fiscalia tiene su veredicto

Un home ha acceptat dos anys de presó i una multa per haver posat una nena de 5 anys en aigua bullent   | cedida

 

Un veí de Terrassa ha acceptat una pena de dos anys de presó després de reconèixer que va posar en aigua bullent la neboda de la seva parella, de només 5 anys. Si bé és cert que la nena només va estar uns segons a la banyera, també ho és que l’acció de l’home li va provocar diverses cremades de segon i tercer grau en un 18% del cos.

 

El tribunal, tot i això, ha optat per suspendre l’entrada a presó de l’home, sempre que no torni a delinquir durant cinc anys ni s’acosti a la nena durant 7 anys. També se li ha imposat una sanció per la qual haurà d’indemnitzar la menor amb 50.000 euros.

 

La nena va passar 30 dies a l’UCI

Després del succés la nena va passar un total de 30 dies ingressada a l’UCI. Amb diverses lesions i cremades evidents, els metges de l’hospital Vall d’Hebron la van haver d’operar i implantar-li la pell. Tot i l’actuació mèdica, la nena no es va recuperar fins un any després i actualment té una limitació d’entre un 10 i un 15% a la flexió dels peus per culpa de les cicatrius.

 

Bañera

La menor va patir cremades de segon i tercer grau després de l'acció de l'home | CatalunyaDiari.cat

 

Segons l'acord de conformitat, l'agost del 2013, l’acusat estava a casa amb la seva neboda i va ser aleshores quan amb «l'ànim de danyar la seva integritat física, la va posar dins la banyera amb aigua bullent».

 

L’informe pericial, en aquesta línia, determinava que la menor havia estat diversos segons en aigua bullent i que, per això, no es podia considerar un accident. Tot i això, va ser el mateix home qui va trucar al Servei d’Emergències Mèdiques (SEM) en veure les cremades que havia patit la nena. Finalment, després de recuperar-se de les lesions, la nena també va rebre un tractament psiquiàtric per tractar el trastorn d’estres posttraumàtic que li van provocar les cremades.